Business & Finance Κυριακή 14/03/2021, 21:51
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε εταιρεία SPAC συμμετέχει ο πρώην CEO της Commerzbank

Σε εταιρεία SPAC συμμετέχει ο πρώην CEO της Commerzbank

Μια εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού (Special Purpose Acquisition Company, Spac), ετοιμάζεται να περάσει την πόρτα του χρηματιστηρίου του Άμστερνταμ, έχοντας τη στήριξη του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Commerzbank, Μάρτιν Μπλέσινγκ.

Η EFIC1 η οποία θα επικεντρωθεί στις ευρωπαϊκές εταιρείες fintech, επιδιώκει να αντλήσει έως και 415 εκατ. ευρώ. Στο σχήμα της εν λόγω SPAC πέραν του Μπλέσινγκ, συμμετέχουν ο Μπεν Ντέιβι πρώην επικεφαλής στη Barclays για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Ευρώπη και ο ιδρυτής και διευθύνοντας σύμβουλος της συμβουλευτικής εταιρείας Aperghis, Νικ Απέργης.

Ο Μπλέσινγκ αποχώρησε από την Commerzbank και εντάχθηκε στην UBS το 2016, όπου κατείχε διάφορους ρόλους, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της διαχείρισης πλούτου ενώ ήταν υποψήφιος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου προτού αντικατασταθεί από τον Ικμπάλ Καν το 2019.

Τρεις πρώην επικεφαλής τραπεζών έχουν προηγηθεί του Μπλέσινγκ εντασσόμενοι σε SPACs εταιρικά σχήματα που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή.

Η προτίμησή τους από τους επενδυτές οδήγησε τις ΙΡΟ σε επίπεδα ρεκόρ κατά το α΄ τρίμηνο του 2021, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 162,4 δις. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, με τα μισά από τα κεφάλαια αυτά να προορίζονται στις SPACs

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News