Business & Finance Κυριακή 14/03/2021, 18:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναζήτηση ρευστών και νέος γύρος χρηματοδότησης για τη Virgin Atlantic

Αναζήτηση ρευστών και νέος γύρος χρηματοδότησης για τη Virgin Atlantic

Σε νέο γύρο χρηματοδότησης προχωράει η βρετανική αεροπορική εταιρεία Virgin Atlantic, η οποία όπως και ολόκληρος ο κλάδος έχει χτυπηθεί βάναυσα από την πανδημία του κορωνοϊού, αποσκοπώντας να αντλήσει 160 εκατομμύρια λίρες, όπως ανέφερε στο Reuters εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη Ρίτσαρντ Μπράνσον.

«Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τον ισολογισμό μας εν αναμονή της άρσης των διεθνών ταξιδιωτικών περιορισμών το β΄ τρίμηνο του 2021. Αυτή η τελευταία χρηματοδότηση ύψους 160 εκατομμυρίων στερλινών θα παρέχει περαιτέρω ρευστότητα ενόψει της βραδύτερης ανάκαμψης των εσόδων το 2021», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η τελευταία χρηματοδότηση έρχεται μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας τον Ιανουάριο για πώληση και μίσθωση δύο Boeing 787.

Η συμφωνία με την Griffin Global Asset Management για τη συγκέντρωση 230 εκατομμυρίων δολαρίων από τα δύο αεροπλάνα, είχε ως στόχο να παρέχει ρευστότητα στη Virgin Atlantic για να αποπληρώσει ένα δάνειο που έλαβε ως μέρος της συμφωνίας για τη διάσωσή της πέρυσι.

Τον Νοέμβριο, η εταιρεία δήλωσε ότι η συμφωνία για τη διάσωσή της ύψους 1,2 δισ. λιρών, της εξασφάλιζε ότι μπορεί να επιβιώσει ακόμη και αν επιδεινωθεί η ζήτηση για ταξίδια.

Πέρυσι η αεροπορική εταιρεία αναγκάσθηκε να προβεί σε περικοπές κόστους ύψους 335 εκατ. λιρών. Έχει επίσης ανακοινώσει 4.650 απώλειες θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, που ισοδυναμεί με το ήμισυ το εργατικού της δυναμικού της, ενώ έχει μειώσει και τον στόλο της.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News