Business & Finance Κυριακή 14/03/2021, 15:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εντολή στην Amazon να κλείσει εγκατάστασή της στον Καναδά

Εντολή στην Amazon να κλείσει εγκατάστασή της στον Καναδά

Εντολή να κλείσει τις εγκαταστάσεις στην πόλη Πιλ στο νότιο Οντάριο του Καναδά, έδωσαν στην Amazon οι ρυθμιστικές υγειονομικές αρχές της πόλης, με τους εργαζόμενους επίσης να τίθενται σε 14ήμερη καραντίνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Peel Public Health, ενώ το ποσοστό των κρουσμάτων του κορωνοϊού έχει μειωθεί, την ίδια ώρα στις εγκαταστάσεις της Amazon αυξήθηκε σημαντικά.

Η ηγέτιδα στο διαδικτυακό λιανικό εμπόριο δήλωσε από τη μεριά της ότι θα ασκήσει έφεση κατά της εντολής, ισχυριζόμενη ότι το πλήρες κλείσιμο της μονάδας της θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στους πελάτες της στον Καναδά βραχυπρόθεσμα. Όπως τονίζει εξάλλου, μετά τα πρόσφατα τεστ που διεξήχθησαν, το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων ήταν μικρότερο από 1%.

Η Peel Public Health αναφέρει ότι η πρόσφατη δική της έρευνα έδειξε υψηλά επίπεδα κινδύνου για τη μετάδοση της πανδημίας και πως η απόφασή της δεν ανακαλείται.

Βάσει αυτής όλοι οι εργαζόμενοι υποχρεούνται σε καραντίνα έως τις 27 Μαρτίου, εκτός εάν έχουν διαγνωσθεί θετικοί τις τελευταίες 90 ημέρες και έχουν ολοκληρώσει την περίοδο απομόνωσής τους.

Τον περασμένο μήνα, η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς, μήνυσε την Amazon αναφορικά με το χειρισμό της σε θέματα ασφαλείας των εργαζομένων που σχετίζονται με την πανδημία, σε δύο αποθήκες της στη Νέα Υόρκη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News