Business & Finance Κυριακή 14/03/2021, 16:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κι όμως υπάρχει εταιρεία που θέλει να μην εξαρτάται από την Tesla

Κι όμως υπάρχει εταιρεία που θέλει να μην εξαρτάται από την Tesla

Η ιαπωνική Panasonic ετοιμάζεται να γυρίσει σελίδα καθώς ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος αποχωρεί.

Εντούτοις ο απερχόμενος Καζουχίρο Τσούγκα κρατούσε για το τέλος της θητείας του μια έκπληξη, καθώς όπως ανέφερε στους Financial Times, η εταιρεία πρέπει να μειώσει την εξάρτησή της από την Tesla και να κατασκευάζει μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα είναι συμβατές με τα μοντέλα κι άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών.  

«Εισερχόμαστε σε μια διαφορετική φάση και πρέπει να παρακολουθούμε κι άλλους κατασκευαστές πέραν της Tesla», τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του.

«Έως κάποιο σημείο, πρέπει να αλλάξουμε τη μονοδιάστατη προσέγγισή μας να στηριζόμαστε αποκλειστικά στον Tesla», δήλωσε ο Τσούγκα, ο οποίος αποχωρεί την 1η Απριλίου μετά από εννέα χρόνια στο τιμόνι της Panasonic, για να δώσει τη θέση του στον επικεφαλής του τμήματος της αυτοκινητοβιομηχανίας της ιαπωνικής εταιρείας Γιούκι Κουσούμι.  

Η Panasonic έχει επενδύσει από κοινού με την Tesla 5 δισ. δολάρια σε ένα gigafactory κατασκευής μπαταριών στην πολιτεία της Νεβάδα στις ΗΠΑ.

Υπό την ηγεσία του Τσούγκα, η Panasonic έχει μετατοπίσει τις επιχειρήσεις της από τα καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη στις μπαταρίες, στα εργοστασιακά μηχανήματα και εξαρτήματα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News