Business & Finance Σάββατο 13/03/2021, 22:51
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα πρώτα χρήματα από το πακέτο 1,9 τρισ. δολαρίων στους λογαριασμούς των Αμερικανών

Τα πρώτα χρήματα από το πακέτο 1,9 τρισ. δολαρίων στους λογαριασμούς των Αμερικανών

Τις πρώτες καταθέσεις από το νέο πακέτο στήριξης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων που υπέγραψε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, θα δουν στους τραπεζικούς του λογαριασμούς οι Αμερικανοί αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως ανέφεραν οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Οικονομικών.

Η πρώτη φάση των εφάπαξ 1.400 δολαρίων διεκπεραιώθηκε χθες Παρασκευή, με τον μεγάλο όγκο των πληρωμών να γίνονται με άμεσες καταβολές, μέσω του ταχυδρομείου, με την αποστολή επιταγών ή την πίστωση χρεωστικών καρτών τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.  

Σχεδόν 160 εκατομμύρια νοικοκυριά θα λάβουν συνολικά 400 δισ. δολάρια με τη μορφή άμεσων πληρωμών 1.400 δολαρίων ανά άτομο, βοηθώντας όσους κερδίζουν έως και 75.000 δολάρια ετησίως ή 150.000 δολάριατα ζευγάρια. Όσοι κερδίζουν περισσότερα, θα λάβουν μικρότερα ποσά.

Αυτό σημαίνει ότι μια τετραμελής οικογένεια που κερδίζει έως και 150.000 δολάρια θα λάβει 5.600 δολάρια. Σε αντίθεση με τις δύο πρώτες πληρωμές, οι οποίες αφορούσαν σε παιδιά κάτω των 17 ετών, αυτός ο γύρος πληρωμών θα κατευθυνθεί σε όλα τα εξαρτώμενα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των φοιτητών κολεγίου, των ενηλίκων με αναπηρίες, και των παππούδων.

Δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους φορολογούμενους για να λάβουν τις πληρωμές, οι οποίες θα βασίζονται στις φορολογικές δηλώσεις του 2019 ή του 2020.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News