Business & Finance Σάββατο 13/03/2021, 21:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μήνυση επενδυτή της Tesla στον Ε. Μασκ… για τα tweets του

Μήνυση επενδυτή της Tesla στον Ε. Μασκ… για τα tweets του

Μήνυση κατά του Έλον Μασκ κατέθεσε επενδυτής της Tesla, καθώς όπως υποστηρίζει η αναρτήσεις του CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Twitter, έχουν προκαλέσει στους μετόχους απώλειες πολλών δισ. δολαρίων, επειδή δεν συμμορφώνεται με τον διακανονισμό της εταιρείας με την αμερικανική Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ο μηνυτής κατηγορεί επίσης το διοικητικό συμβούλιο της αμιγώς ηλεκτροκίνητης εταιρείας, ότι δεν προέβησαν στις κινήσεις που θα διασφάλιζαν ότι ο Μασκ συμμορφώνεται με τον διακανονισμό.

Η συμφωνία αυτή έγινε μετά από ένα «τιτίβισμα» του Μασκ τον Αύγουστο του 2018 ότι είχε «εξασφαλιστεί χρηματοδότηση» για να κάνει ξανά την Tesla ιδιωτική σε μια συμφωνία ύψους 72 δισ. δολαρίων.

Ο ίδιος και η Tesla κατέβαλαν 20 εκατ. δολάρια σε αστικά πρόστιμα και οι δικηγόροι συμφώνησαν να ελέγχουν ορισμένα από τα tweets του Μασκ.

Στη μήνυση γίνεται αναφορά σε αρκετές αναρτήσεις του Μασκ στο Twitter, όπως αυτή την 1η Μαΐου πέρυσι όταν έγραψε ότι η τιμή της μετοχής της Tesla ήταν «πολύ υψηλή», προκαλώντας ζημιές περισσότερα από 13 δισ. δολάρια στην χρηματιστηριακή αξία της Tesla.

Παρόλο που η αξία της μετοχής της Tesla έχει σχεδόν πενταπλασιασθεί μετά το συγκεκριμένο tweet φέρνοντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας πέραν των 650 δισ. δολαρίων και η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν έχει κάνει λόγο για παραβίαση του διακανονισμού από τον Μασκ, ο Τσέις Έλσον, προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News