Business & Finance Πέμπτη 11/03/2021, 21:31
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Renault: Πωλεί το μερίδιο που κατέχει στη Daimler

Renault: Πωλεί το μερίδιο που κατέχει στη Daimler

Η Renault σχεδιάζει να πωλήσει το μερίδιό της στην Daimler έναντι 1,2 δισ. ευρώ, σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει κεφάλαια αφότου ανακοίνωσε πέρυσι ετήσιες ζημίες ρεκόρ. 

Με την κίνηση αυτή η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θα αποχωρήσει εντελώς από τη Daimler, πωλώντας το μερίδιό της 1,5%, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της. Ηδη, η Renault έχει δεχθεί μεγάλη ζήτηση για όλο το μερίδιο, σύμφωνα με πηγές, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. 

Η διαδικασία της πώλησης θα δώσει τη δυνατότητα στη Renault «να επιταχύνει την χρηματοοικονομική απομόχλευσή της από τις δραστηριότητές της στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Προσέθεσε δε, στην ανακοίνωσή της ότι η βιομηχανική συνεργασία της με τη Daimler που έχει ξεκινήσει εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία, θα παραμείνει ως έχει και δεν θα επηρεαστεί από την πώληση του μεριδίου. 

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία είχε προειδοποιήσει τους επενδυτές τον προηγούμενο μήνα ότι έχει μπροστά της ακόμη ένα δύσκολο έτος, μετά τις καθαρές ζημίες των 8 δισ.ευρώ που κατέγραψε στην περυσινή οικονομική χρήση. Ο διευθύνων σύμβουλος Λουκά ντε Μέο αγωνίζεται επίσης να εξασφαλίσει επαρκή ποσότητα σε ημιαγωγούς προκειμένου να κρατήσει τις μονάδες της σε λειτουργία, γεγονός που δυσκολεύει την προσπάθειά του να ενδυναμώσει τη θέση της αυτοκινητοβιομηχανίας.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News