Business & Finance Πέμπτη 11/03/2021, 16:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Σε χαμηλό επίπεδο οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας 

ΗΠΑ: Σε χαμηλό επίπεδο οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας 

Μια «ανάσα» από το χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας βρέθηκαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, σηματοδοτώντας μια βελτίωση της εικόνας της αγοράς εργασίας.

 
Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία δημοσιοποίησε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 6 Μαρτίου, ο αριθμός των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας υποχώρησε στις 712.000 από 754.000 νέες αιτήσεις μια εβδομάδα νωρίτερα κι έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για 725.000 νέες αιτήσεις. 

Ο αριθμός αυτός είναι ο δεύτερος μικρότερος από την έναρξη της πανδημίας, μετά τις 711.000 νέες αιτήσεις την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Νοεμβρίου. 

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων υποχώρησε για όγδοη διαδοχική εβδομάδα, καταγράφοντας πτώση 12% την περασμένη εβδομάδα. Παράλληλα οι εμβολιασμοί σημείωσαν ρεκόρ στους 2,2 εκατ. ανά ημέρα, ενώ οι θάνατοι που σχετίζονται με την πανδημία υποχώρησαν κατά 18%. 

Η ελάφρυνση του επιδημιολογικού φορτίου σε συνδυασμό με το δημοσιονομικό πακέτο ύψους 900 δισ. δολαρίων το οποίο είχε εγκρίνει η κυβέρνηση Τραμπ τον προηγούμενο Δεκέμβριο, επέδρασαν θετικά τόσο στις καταναλωτικές δαπάνες όσο και στις επιχειρήσεις.

Παράλληλα η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων σε κάποιες πολιτείες, σημαίνει ότι κάποιες επιχειρήσεις ενεργοποιούνται ξανά, με τους εργαζόμενούς τους να επιστρέφουν στην «ενεργό δράση». 

Στο μεταξύ η εγχώρια ζήτηση αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μετά την έγκριση από το Κογκρέσο του νέου πακέτου ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, κάτι που θα προσφέρει ακόμη περισσότερη στήριξη στην αγορά της εργασίας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News