Business & Finance Τετάρτη 10/03/2021, 22:47
REAL ESTATE

Σε ελεύθερη πτώση οι τιμές στέγης στις χρηματοοικονομικές περιοχές του Λονδίνου

Σε ελεύθερη πτώση οι τιμές στέγης στις χρηματοοικονομικές περιοχές του Λονδίνου

Οι τιμές στέγης στο Σίτι του Λονδίνου έχουν μειωθεί 10,8% στη διάρκεια του τελευταίου έτους έως τον Ιανουάριο, ενώ στην Tower Hamlets, όπου έχει την έδρα της η ανταγωνιστική χρηματοοικονομική περιοχή Canary Wharf , οι τιμές έχουν υποχωρήσει 9,5%, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ορκωτών λογιστών e.surv. Παρότι οι υπόλοιπες περιοχές της Βρετανίας έχουν γνωρίσει μία εντυπωσιακή αύξηση των τιμών στη διάρκεια της πανδημίας, το κέντρο του Λονδίνου αποτέλεσε εξαίρεση με τις ολοένα και χαμηλότερες τιμές των ενοικίων να ασκούν πτωτικές πιέσεις και στις τιμές. 

Η μεγαλύτερη πτώση καταγράφεται στην περιοχή της City of Westminster, την «καρδιά» της βρετανικής κυβέρνησης. Οι τιμές έχουν καταρρεύσει 37% συγκριτικά με την αμέσως προηγούμενη χρονιά – πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση που έχει σημειωθεί έως σήμερα στη βρετανική πρωτεύουσα. 

Τα ενοίκια σε ορισμένες από τις πιο εύπορες συνοικίες του Λονδίνου έχουν βουλιάξει, καθώς τα lockdowns ώθησαν τους κατοίκους να μεταφερθούν εκτός της πρωτεύουσας σε περιοχές με περισσότερο πράσινο και χώρο, όπως και χιλιάδες μετανάστες που και αυτοί εγκατέλειψαν το Λονδίνο. Η συνεπακόλουθη πτώση των τιμών στέγης έλαβε χώρα παρά τα μέτρα στήριξης που προσφέρει η βρετανική κυβέρνηση. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News