Business & Finance Τετάρτη 10/03/2021, 22:31
ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ

ΗΠΑ: Τρίτος γύρος στήριξης 14 δισ.δολαρίων στις αεροπορικές

ΗΠΑ: Τρίτος γύρος στήριξης 14 δισ.δολαρίων στις αεροπορικές

To πράσινο φως έδωσαν οι Αμερικανοί διαμορφωτές πολιτικής για τη νέα βοήθειας ύψους 14 δισ.δολαρίων για τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ σε μία προσπάθεια να τις στηρίξουν από τις επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού, στον τρίτο γύρο μέτρων τόνωσης από το Μάρτιο του 2020. 

Με την τελευταία παράταση των έξι μηνών στην οικονομική στήριξη του κλάδου αερομεταφορών που θα διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας χιλιάδων εργαζομένων έως τις 30 Σεπτεμβρίου, το Κογκρέσο έχει χορηγήσει συνολικά στους αερομεταφορείς 54 δισ.δολάρια από πέρυσι το Μάρτιο. 

Τα αεροπορικά ταξίδια στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 60% το 2020, στο χαμηλότερο επίπεδο απο το 1984, που σημαίνει λιγότεροι από 550 εκατ. επιβάτες. Μέχρι σήμερα, οι αμερικανικοί αερομεταφορείς εξακολουθούν να χάνουν ημερησίως στο σύνολό τους περί τα 150 εκατ.δολάρια, καθώς η επιβατική κίνηση παραμένει άκρως χαμηλή. 

Οι μετοχές του αμερικανικού κλάδου αερομεταφορών ενισχύθηκαν περίπου 16% τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι εσωτερικές πτήσεις παρουσιάζουν κάποια σημάδια βελτίωσης χάρη στην πρόοδο το εμβολιασμού. Η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών κατέγραψε 1 εκατ. επιβάτες τις πέντε από τις πρώτες δέκα ημέρες του Μαρτιου, με αναλυτές να προβλέπουν ότι τα νούμερα θα αυξηθούν όσο προχωρά η Ανοιξη. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News