Business & Finance Τετάρτη 10/03/2021, 20:46
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Και η Goldman Sachs «κοιτάζει» προς το Bitcoin  

Και η Goldman Sachs «κοιτάζει» προς το Bitcoin  

Τρόπους προκειμένου να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση των πελατών της που θέλουν να επενδύσουν σε Bitcoin, διερευνά η Goldman Sachs, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, θέλοντας όμως παράλληλα να παραμείνει εντός των ρυθμιστικών και κανονιστικών πλαισίων. 

Όπως επισημαίνει ο Τζον Γουόλντρον η ζήτηση των πελατών αυξάνεται, ωστόσο εμείς μπορούμε να κινηθούμε βάσει των ρυθμιστικών κανόνων στους οποίους υπαγόμαστε. «Συνεχίζουμε να αξιολογούμε την κατάσταση», τονίζει.  

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα έθεσε εκ νέου σε λειτουργία το τμήμα διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων, ενώ μέσα στο Μάρτιο άρχισε τις διαπραγματεύσεις με futures σε Bitcoin για τους πελάτες της. 

Η μία εκ των Big Four της Wall Street, εξετάζει επίσης ένα ETF σε Bitcoin, ενώ έχει καταθέσει αίτημα για πληροφορίες σχετικά με την προστασία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με τον Γουόλντρον η τράπεζα μπορεί να προστατέψει τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία «αλλά δεν μπορεί να θέσει κανόνες» και γι αυτό το λόγο βρίσκεται σε συνομιλίες με τις αρχές και τις κεντρικές τράπεζες για το πώς πρέπει να ρυθμίζονται τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όταν συναλλάσσονται με ψηφιακό χρήμα.

Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξετάζει το πώς θα καταρτίσει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο τους traders που κατέχουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία για τους πελάτες τους, θέτοντας το θέμα σε δημόσια διαβούλευση τον περασμένο Δεκέμβριο. 

Αναφορικά με την έκρηξη του διαδικτυακού εμπορίου που προκάλεσε η πανδημία, η Goldman Sachs πιστεύει ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί και ότι θα προκαλέσει αντίστοιχη «έκρηξη» στη χρήση του ψηφιακού χρήματος.

«Η πανδημία προκάλεσε μια σημαντική επιτάχυνση. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα αυξηθεί το ψηφιακό εμπόριο, όπως και η χρήση ψηφιακού χρήματος», κατέληξε. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News