Business & Finance Σάββατο 6/03/2021, 22:05
ΙΤΑΛΙΑ

Ρώμη: Θύελλα αντιδράσεων από την πρόσληψη McKinsey για το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης

Ρώμη: Θύελλα αντιδράσεων από την πρόσληψη McKinsey για το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης

Αντιδράσεις στους κόλπους της κυβέρνησης συνασπισμού της Ιταλίας έχει προκαλέσει η απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι να αναθέσει στην εταιρεία συμβούλων McKinsey & Co το εθνικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Η εταιρεία θα αναλάβει ρόλο συμβούλου στο υπουργείο Οικονομικών και θα βοηθήσει ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία της εκπόνησης του σχεδίου που θα καταθέσει η Ρώμη στην Κομισιόν σχετικά με τον τρόπο που θα δαπανήσει τα κονδύλια των 209 δισ.ευρώ που της αναλογούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας. 

Ο Μάριο Ντράγκι θα πρέπει, έως τα τέλη Απριλίου, να έχει υποβάλει στην Ευρωπαϊκό Επιτροπή το εθνικό σχέδιο, με πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης να διασώσει την οικονομία που έχει πληγεί τα μέγιστα από την πανδημία του κορωνοϊού και τα lockdowns. 

Ωστόσο, η πρόσληψη της McKinsey, που δημοσιοποιήθηκε ενωρίτερα σήμερα από την εφημερίδα La Repubblica, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων εντός της κυβέρνησης συνασπισμού. «Θα πρέπει να καλέσουμε τους καλύτερους τεχνοκράτες που έχουμε στο κράτος μας, ενδεχομένως τους νέους επαγγελματίες και να μην αναθέτουμε σε ξένους από τον ιδιωτικό τομέα τόσο σημαντικές εργασίες», ανέφερε ο Τζουζέπε Προβενζάνο, υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης συνασπσιμού από το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News