Business & Finance Δευτέρα 1/03/2021, 22:12
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Από τα ψηλά στα χαμηλά το πετρέλαιο – Πτώση άνω του 1%

Από τα ψηλά στα χαμηλά το πετρέλαιο – Πτώση άνω του 1%

Εντονες διακυμάνσεις παρουσίασαν οι τιμές πετρελαίου στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς δεν κατάφεραν να διατηρήσουν την αρχική εντυπωσιακή άνοδο. Αιτία της αλλαγής κλίματος στάθηκαν οι ανησυηχίες ότι η κατανάλωση πετρελαίου στην Κίνα υποχωρεί ολοένα και περισσότερο τη στιγμή που ο ΟΠΕΚ αναμένεται να αποφασίσει αύξηση της παραγωγής του μετά τη συνάντηση που θα έχουν οι υπουργοί Πετρελαίου από τις χώρες μέλη του αυτή την εβδομάδα. 

Η τιμή brent στο Λονδίνο υποχωρεί 1,1% στα 63,69 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Ν.Υόρκη η τιμή αργού κατέγραφε αντίστοιχη πτώση 1,4% διαμορφούμενη στα 60,64 δολάρια. Οι ανησυχίες για την Κίνα προήλθαν μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τη μεταποίηση που έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα υποχώρησε σε χαμηλό εννέα μηνών τον Φεβρουάριο.

Σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί και η ανησυχία των επενδυτών ότι ο ΟΠΕΚ και οι βασικοί του εταίροι είναι πολύ πιθανόν να αποφασίσουν αύξηση της παραγωγής κατά 1,5 εκατ.βαρέλια. Οι υπουργοι Πετρελαίου συναντώνται την Πέμπτη για να συζητήσουν την πολιτική που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες, μετά την εντυπωσιακή άνοδο των τιμών πετρελαιου κατά 18% τον Φεβρουάριο. 

Αναλυτές της ING σημειώνουν ότι ο ΟΠΕΚ+ θα πρέπει να αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις στην αγορά απελευθερώνοντας υπερβολικά μεγάλη ποσότητα πετρελαίου. Οι ίδιοι αναλυτές εξηγούν ότι αυτή τη στιγμή κινείται πολύ κερδοσκοπικό χρήμα στην αγορά πετρελαίου, συνεπώς θα πρέπει να αποφευχθούν κινήσεις και αποφάσεις που θα μπορούσαν να δείξουν σε αυτούς τους επενδυτές την έξοδο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters
    

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News