Business & Finance Παρασκευή 26/02/2021, 22:42
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Εντυπωσιακά κέρδη 20% για το πετρέλαιο τον Φεβρουάριο

Εντυπωσιακά κέρδη 20% για το πετρέλαιο τον Φεβρουάριο

Παρά την πτώση της σημερινής συνεδρίασης, η αγορά πετρελαίου παρουσίασε εξαιρετικές επιδόσεις τόσο σε εβδομαδιαία όσο και σε μηνιαία βάση. 

Ολόκληρο τον Φεβρουάριο, τόσο η τιμή brent όσο και αργού ενισχύθηκε 20%, ενώ αυτή την εβδομάδα σημείωσε άνοδο περίπου 5%. Ωστόσο, στη σημερινή συνεδρίαση, η τιμή brent στο Λονδίνο υποχωρούσε 1,36% στα 65,97 δολάρια και η τιμή αργού στη Ν.Υόρκη κινείτο στα 64,47 δολάρια με πτώση 1,64%, εν μέσω ανησυχιών ότι οι βελτιωμένες προοπτικές της οικονομίας θα κάνουν τους κορυφαίους πετρελαιοπαραγωγούς να αύξησουν την παραγωγή τους τους επόμενους μήνες. 

Τraders ανέφεραν ότι οι σημερινές ρευστοποιήσεις εντάσσονται στην προσπάθεια των επενδυτών να αποκομίσουν τα εντυπωσιακά κέρδη του μηνός, μετά τα μεγάλα προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης των ΗΠΑ που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία και η διακοπή της λειτουργίας της παραγωγής στο Τέξας. 

Οι επενδυτές στοιχηματίζουν τώρα ότι στη συνάντηση των υπουργών Πετρελαίου του ΟΠΕΚ+ την επόμενη εβδομάδα, θα αποφασιστεί να απελευθερωθεί μεγαλύτερη προσφορά στην αγορά. 

Αναλυτές του Reuters προβλέπουν ότι οι τιμές πετρελαίου θα παρουσιάσουν σταθερή ανάκαμψη στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, καθώς οι εμβολιασμοί και τα νέα μέτρα δημοσιονομικής στήριξης αναμένεται να δώσουν ώθηση στην οικονομία. Για την τιμή brent κάνουν λόγο για μία μέση τιμή στα 59,07 δολάρια το 2021, ενώ για το αργό το βλέπουν στα 55,93 δολάρια. Επίσης, οι ίδιοι αναλυτές προβλέπουν και αύξηση της ζήτησης κατά 5 έως 7 εκατ.βαρέλια ημερησίως στη διάρκεια του 2021. 

Αναφορικά με την αμερικανική παραγωγή, τη βλέπουν να αυξάνεται ελαφρώς εφέτος, αν και θεωρούν ότι τα νέα μέτρα της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν θα περιορίσουν την ανάπτυξη του πετρελαϊκού κλάδου συγκρατώντας την παραγωγή σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News