Business & Finance Πέμπτη 25/02/2021, 20:34
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση του ωρομισθίου της Costco υψηλότερα από τους ανταγωνιστές της 

Αύξηση του ωρομισθίου της Costco υψηλότερα από τους ανταγωνιστές της 

Την αύξηση του ελάχιστου ωρομίσθιου στα 16 δολάρια προανήγγειλε η αλυσίδα λιανικής πώλησης Costco, με το επίπεδό του υψηλότερο κατά 1 δολάριο σε σχέση με τις ανταγωνίστριες Amazon και Target. 

Η αύξηση αυτή έρχεται κι ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος σχεδιάζει να αυξήσει τον ελάχιστο μισθό στα 15 δολάρια την ώρα έως το 2025 και μια εβδομάδα αφότου το αντίπαλο δέος Walmart αύξησε το κατώτατο ωρομίσθιο κατά μέσο όρο στα 15 δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Costco, Κρεγκ Τζέλινεκ έκανε την ανακοίνωση αυτή κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Επιτροπή Προϋπολογισμού στη Γερουσία, με αντικείμενο τους μισθούς των εργαζομένων στις μεγάλες εταιρείες. 

«Απαιτείται πολύς χρόνος για συνεντεύξεις και πολλή δουλειά για να προσλάβουμε νέους υπαλλήλους. Θέλουμε οι εργαζόμενοι να μένουν μαζί μας», ήταν η απάντηση του Τζέλινεκ, σε ερώτηση του Μπέρνι Σάντερς, προέδρου της Επιτροπής Προϋπολογισμού.

Η Costco, η οποία απασχολεί περισσότερους από 180.000 υπαλλήλους στις ΗΠΑ και κατά τη διάρκεια της πανδημίας είδε τις πωλήσεις της να ίπτανται, τελευταία φορά είχε αυξήσει το ωρομίσθιο στα 15 δολάρια το 2015. 

«Από προηγούμενη εμπειρία μου, οι μισθοί συνήθως δεν ωθούν τους υπαλλήλους εκτός μιας εταιρείας, το πώς διευθύνεται μια επιχείρηση συνήθως είναι ο λόγος που τίθεται εκτός ανταγωνισμού», συμπλήρωσε. 

Από τη μεριά τους η πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων αντιτίθεται στο ομοσπονδιακό ελάχιστο ωρομίσθιο των 15 δολαρίων, υποστηρίζοντας ότι θα οδηγήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας και κλείσιμο επιχειρήσεων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS