Business & Finance Τετάρτη 24/02/2021, 21:15
ΗΠΑ

Χάθηκαν τα δύο-τρίτα των θέσεων εργασίας στη Ν.Υόρκη στον χώρο της τέχνης και της ψυχαγωγίας

Χάθηκαν τα δύο-τρίτα των θέσεων εργασίας στη Ν.Υόρκη στον χώρο της τέχνης και της ψυχαγωγίας

Τα μουσεία, οι αθλητικές δραστηριότητες και οι χώροι ψυχαγωγίας στη Νέα Υόρκη επανέρχονται αργά και σταδιακά σε λειτουργεία. Ομως, ο κλάδος έχει συρρικνωθεί δραματικά υπό την πίεση των περιοριστικών μέτρων εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με στοιχεία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Πολιτείας. 

Οι θέσεις εργασίας στον χώρο της τέχνης, της ψυχαγωγίας και της αναψυχής μειώθηκαν κατά 66% το 2020 σε σύγκριση με το 2019, στη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των κλάδων της οικονομίας της Νέας Υόρκης, εξανεμίζοντας κέρδη μίας ολόκληρης δεκαετίας. Η επιχειρηματική περιοχή συμπεριλαμβανομένων της Τσέλσι και του Μανχάταν, δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα, εκπροσωπώντας το 46% των θέσεων εργασίας που χάθηκαν στο συγκεκριμένο κλάδο. 

«Η πανδημία του κορωνοϊού είχε βαθύ και αρνητικό αντίκτυπο σε όλους αυτους τους τομείς. Εβαλε λουκέτο σε πολλές δραστηριότητες, οδήγησε χιλιάδες στην ανεργία και έσυρε επιχειρήσεις στο χείλος της κατάρρευσης», σημειώνει η εν λόγω υπηρεσία. 

Πριν από την πανδημία, η πολιτεία της Νέας Υόρκης προσείλκυε 67 εκατ. τουρίστες ετησίως που έρχονταν για να δουν παραστάσεις στο Μπροντγουέι, αγώνες των Γιάνκις και κονσέρτα στη Madison Square Garden, δραστηριότητες που απέφεραν στη αμερικανική μητρόπολη έσοδα ύψους 70 δισ.δολαρίων. Αυτό το μήνα, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο προχώρησε στο σταδιακό άνοιγμα θεάτρων, πάρκων ψυχαγωγίας, αθλητικών χώρων και άλλων ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, όμως ο ρυθμός αύξησης των θέσεων εργασίας και του τουρισμού παραμένει υποτονικός. 

Με βάση στοιχεία έως τις 4 Φεβρουαρίου, το 59% των δραστηριοτήτων στον χώρο της τέχνης και της ψυχαγωγίας και το 63% των χώρων αθλητισμού και αναψυχής στη Νέα Υόρκη παρέμεναν κλειστά από τις αρχές του περυσινού Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία της Womply. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News