Business & Finance Τετάρτη 24/02/2021, 16:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έως 1,2 δισ. ευρώ από ομολογιακό δάνειο θέλει να αντλήσει η EasyJet 

Έως 1,2 δισ. ευρώ από ομολογιακό δάνειο θέλει να αντλήσει η EasyJet 

Στην έκδοση ομολόγου επταετούς διάρκειας προχώρησε σήμερα Τετάρτη η easyJet, αποσκοπώντας να αντλήσει ένα ποσό της τάξεως του 1 δισ. ευρώ με 1,2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με έγγραφο που τέθηκε υπόψιν του Reuters, λίγες ημέρες αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμά της για να επιστρέψει στις διεθνείς πτήσεις. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχε ένας manager, το βιβλίο προσφορών άνοιξε σήμερα και έως τώρα η ζήτηση έχει φθάσει στα 5,87 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας κατά 5 φορές το ποσό της προσφοράς. Η έντονη ζήτηση θα επιτρέψει στην εταιρεία να προσφέρει το ομόλογό της με επιτόκιο πέριξ του 2%, από περίπου 2,375%, όταν ξεκίνησε σήμερα η δημοπρασία.  

Η συγκυρία είναι ιδανική για τη βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, καθώς στο υψηλό ενδιαφέρον από πλευράς επενδυτών, έχει συντελέσει η ανακοίνωση του σχεδίου για τη σταδιακή απόσυρση του lockdown στη Βρετανία από τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπόρις Τζόνσον. 

Βάσει του σχεδιασμού η Βρετανία θα μπορούσε να αποσύρει του περιορισμούς στα διεθνή ταξίδια από τις 17 Μαΐου. 

Μετά την ανακοίνωση αυτή η easyJet είδε οι κρατήσεις για πτήσεις το καλοκαίρι να εκτοξεύονται κατά 300% και για πακέτα διακοπών κατά 600% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και υπό το πλαίσιο αυτό αποτάθηκε στις BNP Paribas, Morgan Stanley και Santander, να λειτουργήσουν ως ανάδοχοι για την έκδοση. 

Μόνο αυτή την εβδομάδα η μετοχή της εταιρείας έχει ενισχυθεί κατά 18% στις 982 πένες, ενώ η απόδοση των γραμματίων της που λήγουν το 2025, έχει περιορισθεί κατά 51 μονάδες βάσης στο 1,39%. 

Όπως αναφέρει η easyJet στο σημείωμά της για τους επενδυτές, τα κεφάλαια που θα αντλήσει θα τα χρησιμοποιήσει για γενικούς εταιρικούς σκοπούς και για αναχρηματοδοτήσει υφιστάμενο χρέος (έχει εκδώσει ομόλογο σε ευρώ ύψους 500 ευρώ που ωριμάζει το 2023). 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News