Business & Finance Τρίτη 23/02/2021, 09:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Έλον Μασκ έχασε το στέμμα του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη λόγω Bitcoin

Ο Έλον Μασκ έχασε το στέμμα του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη λόγω Bitcoin

O Έλον Μασκ δεν είναι πλέον ο πλουσιότερους άνθρωπος στον πλανήτη, αφού η μετοχή της Tesla κατέγραψε πτώση 8,6% τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να χάσει 15,2 δισ. δολάρια από τον καθαρό πλούτο του, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg. 

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια «βουτιά» για τη μετοχή της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων από τον Σεπτέμβριο και εν μέρει πυροδοτήθηκε από τα σχόλια του ίδιου του ιδρυτή της μέσα στο Σαββατοκύριακο ότι οι τιμές των κρυπτονομισμάτων Bitcoin και Ether «πραγματικά φαίνονται υψηλές». Το μήνυμά του αυτό μέσω του αγαπημένου του Twitter ήρθε μόλις δύο εβδομάδες αφότου έγινε γνωστό ότι η Tesla πρόσθεσε Bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων στον ισολογισμό της. 

Το κρυπτονόμισμα έχει δει την αξία του να ενισχύεται περισσότερο από 400% τον τελευταίο χρόνο. Χθες έκανε και το ίδιο βουτιά, υποχωρώντας προς στιγμήν κάτω από το όριο των 50.000 δολαρίων, εν μέσω αμφιβολιών για τη βιωσιμότητα της κούρσας του. 

Έτσι σύμφωνα με το Bloomberg πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι και πάλι ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, με καθαρό πλούτο 186,3 δισ. δολαρίων, ενώ ο Έλον Μασκ ακολουθεί στη δεύτερη θέση με πλούτο 183,4 δισ. δολαρίων.

Ο Έλον Μασκ έχασε το στέμμα του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη λόγω Bitcoin-1

Οι δύο δισεκατομμυριούχοι αλλάζουν θέσεις διαρκώς από τον Ιανουάριο. Η μετοχή της Tesla είχε ενισχυθεί έως και 25% στις αρχές του 2021, για να χάσει τελικά σχεδόν το σύνολο των κερδών της χρονιάς. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News