Business & Finance Κυριακή 21/02/2021, 19:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχέδια στη Βρετανία για αύξηση του εταιρικού φόρου

Σχέδια στη Βρετανία για αύξηση του εταιρικού φόρου

Να αυξήσει τον εταιρικό φόρο προκειμένου να χρηματοδοτηθεί μέρος των προγραμμάτων στήριξης για την πανδημία του κορωνοϊού τα οποία και είναι προγραμματισμένο να επεκταθούν, προτίθεται ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας The Sunday Times.

Στην κατάθεση του νέου προϋπολογισμού, ο Ρίσι Σουνάκ θα ανακοινώσει ότι αυξάνεται ο εταιρικός φόρος από το 19% στο 23% μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, μια κίνηση που θα ενισχύσει κατά 12 δισ. λίρες τα ετήσια έσοδα της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από αυτό το φθινόπωρο θα αυξηθεί κατά 1% ο εταιρικός φόρος, με ένα σωρευτικό κόστος για τις επιχειρήσεις 3 δισ. λιρών, ενώ θα υπάρξει κλιμακωτή αύξησή του τα επόμενα χρόνια.

Από κύκλους του υπουργείου Οικονομικών διαρρέει η διαβεβαίωση ότι ο εταιρικός φόρος δεν θα ξεπεράσει το 23%, τονίζοντας παράλληλα ότι η κίνηση αυτή είναι απαραίτητη για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων στήριξης της εργασίας, τις περικοπές στο ΦΠΑ και τα δάνεια στήριξης των επιχειρήσεων, μέτρα που αναμένεται να επεκταθούν τουλάχιστον έως τον Αύγουστο. Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι η αναστολή της καταβολής του τέλους χαρτοσήμου στις αγορές ακινήτων θα επεκταθεί επίσης.

«Η αύξηση του του εταιρικού φόρου θα είναι υψηλότερη από το αναμενόμενο και η επέκταση των προγραμμάτων στήριξης θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας», όπως αναφέρει πρόσωπο με γνώση επί του θέματος.

Η οικονομία της Βρετανίας πέρυσι παρουσίασε τη χειρότερη επίδοση των τελευταίων 300 χρόνων, όταν συρρικνώθηκε κατά 9,9% και σύμφωνα με την Τράπεζα της Αγγλίας θα υποχωρήσει κατά 4% τους τρεις πρώτους μήνες του 2021.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, The Sunday Times

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News