Business & Finance Παρασκευή 19/02/2021, 18:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

G7: Δέσμευση για ένα πολυμερές και δίκαιο εμπόριο

G7: Δέσμευση για ένα πολυμερές και δίκαιο εμπόριο

Τη δέσμευσή της να ακολουθήσει μια κοινή προσέγγιση που θα εξασφαλίζει ένα πολυεμερές και δίκαιο εμπόριο, αντιμετωπίζοντας συγχρόνως πρακτικές και πολιτικές που δεν ευνοούν τις αγορές, εξέφρασε σήμερα Παρασκευή η G7, μετά το πέρας της διαδικτυακής συνάντησης μεταξύ των ηγετών των επτά ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου. 

«Με σκοπό να υποστηρίξουμε ένα δίκαιο και αμοιβαία επωφελές παγκόσμιο οικονομικό σύστημα για όλους τους ανθρώπους, θα συνεργαστούμε ειδικά με τις χώρες της G20, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων οικονομιών, όπως της Κίνας», αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν, που δόθηκε στο φως της δημοσιότητας μετά τη συνάντηση.

«Ως ηγέτες, θα συμβουλευτούμε ο ένας τον άλλο για μια συλλογική προσέγγιση αναφορικά με την αντιμετώπιση των πολιτικών και των πρακτικών που δεν λειτουργούν προς όφελος των αγορών και θα συνεργαστούμε με άλλες χώρες για να αντιμετωπίσουμε τα σημαντικά παγκόσμια ζητήματα που επηρεάζουν όλο τον κόσμο». 

Παράλληλα όπως αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν, η G7 θα εμβαθύνει τη συνεργασία για να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση που έχει προκληθεί από τον πανδημία του κορωνοϊού 

«Θα υπερασπιστούμε τις ανοιχτές οικονομίες και τις κοινωνίες· την προώθηση της παγκόσμιας οικονομικής ανθεκτικότητας· θα ενθαρρύνουμε την ψηφιακή οικονομία με ελεύθερη ροή δεδομένων και εμπιστοσύνη» τονίζεται στην ανακοίνωση της ομάδας, της οποίας η συνδυασμένη οικονομική παραγωγή ανέρχεται στα 40 τρισ. δολάρια -λίγο χαμηλότερα από το ήμισυ της παγκόσμιας οικονομίας.

Στο κλείσιμο της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι η G7 «θα συνεργασθεί για ένα εκσυγχρονισμένο, πιο ελεύθερο και δίκαιο, πολυμερές εμπορικό σύστημα βασισμένο σε κανόνες, το οποίο θα αντικατοπτρίζει τις αξίες μας και θα προσφέρει ισορροπημένη ανάπτυξη με έναν αναμορφωμένο Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου στο επίκεντρό του· και θα προσπαθήσει να επιτύχει μια συναινετική λύση για τη διεθνή φορολογία εντός του πλαισίου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters  

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News