Business & Finance Παρασκευή 19/02/2021, 16:32
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντράγκι: «Σανίδα σωτηρίας» για το χρέος της Ιταλίας το Ταμείο Ανάκαμψης

Ντράγκι: «Σανίδα σωτηρίας» για το χρέος της Ιταλίας το Ταμείο Ανάκαμψης

Ως «σανίδα σωτηρίας» για το δημόσιο χρέος της Ιταλίας θα λειτουργήσουν τα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς όπως δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο νέος πρωθυπουργός της γείτονος, Μάριο Ντράγκι, τα κεφάλαια αυτά θα βοηθήσουν έτσι ώστε να κατασθεί βιώσιμο. 

«Για πρώτη φορά σε πολλά χρόνια, το κράτος κάνει σημαντικές επενδύσεις (με τα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης) με τον μοναδικό περιορισμό να γίνουν σωστά, κάτι που σημαίνει ότι οι επενδύσεις αυτές θα ενισχύσουν την ανάπτυξη της χώρας και συνεπακόλουθα θα συμβάλλουν ούτως ώστε το χρέος να κατασθεί βιώσιμο», τόνισε μετά το πέρας εκδήλωσης στην οποία έδωσε το παρόν.

Όπως τόνισε ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στα τωρινά επίπεδα «δεν είναι τα επιτόκια που καθορίζουν τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, είναι ο ρυθμός ανάπτυξης μια χώρας».

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει βυθίσει την Ιταλία στη χειρότερη της ύφεση μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, έχοντας φθάσει το ποσοστό χρέους επί του ΑΕΠ  της γείτονος στο 161% κατά την περυσινή χρονιά. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters  

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News