Business & Finance Τετάρτη 17/02/2021, 16:53
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δυναμικό ξεκίνημα χρονιάς για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ

Δυναμικό ξεκίνημα χρονιάς για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ

Απότομα ανέβασαν ταχύτητα οι λιανικές πωλήσεις τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, όπως έδειξαν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, καθώς η πρόσθετη οικονομική βοήθεια που έλαβαν τα νοικοκυριά στο πλαίσιο της κυβερνητικής στήριξης για την πανδημία του κορωνοϊού, επέδρασε θετικά στις καταναλωτικές δαπάνες των Αμερικανών.

Ειδικότερα οι λιανικές πωλήσεις τον περασμένο μήνα πραγματοποίησαν άλμα στο 5,3% σε μηναία βάση, από υποχώρηση κατά 1% τον Δεκέμβριο του 2020 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών του Reuters για αύξησή τους κατά 1,1%. Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, της βενζίνης, των δομικών υλικών και των υπηρεσιών τροφίμων, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 6% τον Ιανουάριο, από πτώση 2,4% τον Δεκέμβριο.

Η κυβέρνηση στα τέλη Δεκεμβρίου ενέκρινε άλλο ένα πακέτο δημοσιονομικής στήριξης ύψους  σχεδόν 900 δισ. δολαρίων, το οποίο περιελάμβανε ένα επίδομα 600 δολαρίων για τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών εκταμιεύτηκε στις αρχές Ιανουαρίου, στηρίζοντας τις δαπάνες τον περασμένο μήνα.

Το νέο πακέτο επέκτεινε επίσης την κυβερνητική χρηματοδότηση για τα εβδομαδιαία επιδόματα, τις παροχές σε εκατομμύρια πολίτες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για κρατικά προγράμματα ανεργίας και τα επιδόματα σε εκείνους που έχουν εξαντλήσει τους έξι μήνες λαμβάνοντας επίδομα ανεργίας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News