Business & Finance Τρίτη 16/02/2021, 20:42
ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Βερολίνο: Αρνητικό στο αίτημα των επιχειρήσεων για άρση των lockdown

Βερολίνο: Αρνητικό στο αίτημα των επιχειρήσεων για άρση των lockdown

Δεν φαίνεται να συμμερίζεται την αισιοδοξία των επιχειρήσεων της χώρας του για γρήγορη επανεκκίνηση της οικονομίας, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ, διαμηνύοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σπεύσει να άρει τους περιορισμούς, καθώς αυτό θα κινδύνευε να οδηγήσει σε νέο κύμα έξαρσης των κρουσμάτων. 

«Οι επιχειρήσεις δεν πρόκειται να ωφεληθούν εάν υπάρξει και τρίτο κύμα έξαρσης των κρουσμάτων», δήλωσε ο Αλτμάιερ μιλώντας στη γερμανική τηλεόραση λίγο μετά τη διαδικτυακή συνάντηση που είχε με εκπροσώπους από 40 βιομηχανικές ενώσεις. 

Ο υπουργός αναγνώρισε το κλίμα απόγνωσης που επικρατεί στον χώρο της βιομηχανίας, η οποία ζητά επιτακτικά την άρση των lockdowns, λέγοντας ότι η Γερμανία προχωρά με πολύ προσοχή στις επόμενες κινήσεις της υπό τον φόβο μετάδοσης των μεταλλάξεων από άλλες χώρες.

Ανέφερε επίσης ότι θα συνεργαστεί στενά με τις ενώσεις των επιχειρήσεων τις επόμενες ημέρες πάνω σε μία πρόταση σχετικά με το ποιοί τομείς θα μπορούσαν να επαναλειτουργήσουν και υπό ποιές συνθήκες. Οι προτάσεις αυτές θα παρουσιαστούν στη συνάντηση που θα έχει η Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς 16 ομοσπονδιακών κρατιδίων, οπότε θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα μετά το σημερινό lockdown που έχει παραταθεί έως τις 7 Μαρτίου. 

Ο Αλτμάιερ είπε ακόμη ότι εφεξής θα μπορούν και οι μεγάλες επιχειρήσεις να λάβουν έκτακτη επιδότηση, καθώς η κυβέρνηση ήρε τον περιορισμό που απέκλειε από τη βοήθεια αυτή επιχειρήσεις με ετήσιες πωλήσεις άνω των 750.000 ευρώ. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters
 
  
   
   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News