Business & Finance Δευτέρα 15/02/2021, 19:34
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισπανία: Σχέδια για νέο πακέτο βοήθειας προς τις επιχειρήσεις 

Ισπανία: Σχέδια για νέο πακέτο βοήθειας προς τις επιχειρήσεις 

Η Ισπανία εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκρίνει τον ερχόμενο Μάρτιο ένα νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, όπως δήλωσε η υπουργός Οικονομίας της χώρας Νάντια Καλβίνο σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Η βοήθεια θα δοθεί με τη μορφή άμεσων πληρωμών στις εταιρείες που θεωρούνται βιώσιμες και οι οποίες οικονομικά έχουν δεχθεί πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με την Καλβίνο. 

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να εντοπίσουμε εκείνες τις εταιρείες που ήταν θεμελιωδώς βιώσιμες πριν από την  πανδημία και των οποίων η φερεγγυότητα έχει αποδυναμωθεί λόγω της απότομης πτώσης της δραστηριότητάς τους», συμπλήρωσε.

Σχεδόν μία στις πέντε εταιρείες στην Ισπανία ενδέχεται να έχει ολοκληρώσει το 2020 μην μπορώντας να εκπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Τράπεζας της Ισπανίας.

Όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο κυβερνητική πηγή, ενδεχομένως στο καινούργιο πακέτο να συμπεριληφθεί και κούρεμα στα κρατικά επιχειρηματικά δάνεια. 

Τον Νοέμβριο η Μαδρίτη επέκτεινε έως τον Ιούνιο του 2021 το πρόγραμμα ρευστότητας, ωστόσο η κίνηση αυτή αποδεικνύεται ότι δεν είναι αρκετή προκειμένου να μετριάσει τον αντίκτυπο του τρίτου κύματος του κορωνοϊού στις βαθιά χρεωμένες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν προειδοποιήσει εδώ και μήνες ότι δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσουν το χρέος τους. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News