Business & Finance Δευτέρα 15/02/2021, 16:38
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H Jaguar επιθυμεί να γίνει πλήρως ηλεκτροκίνητη έως το 2030

H Jaguar επιθυμεί να γίνει πλήρως ηλεκτροκίνητη έως το 2030

Την πρόθεσή της όλα τα μοντέλα των αυτοκινήτων της να είναι ηλεκτροκίνητα έως το 2030, ανακοίνωσε η Jaguar, η τελευταία αυτοκινητοβιομηχανία που προστίθεται στη μακρά λίστα που έχουν ανακοινώσει σχέδια για την πλήρη μετάβασή τους στην ηλεκτροκίνηση. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η βρετανική εταιρεία θα παρουσιάσει την πρώτη της πλήρη σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2025, η οποία θα βασίζεται σε μια αμιγώς καινούργια ηλεκτρική πλατφόρμα. Από τη μεριά της η Land Rover η έτερη αυτοκινητοβιομηχανία του συνασπισμού Jaguar – Land Rover σχεδιάζει να λανσάρει έξι ηλεκτροκίνητα μοντέλα έως το 2024. 

Τα σχέδια για τη μετάβαση της συμμαχίας στην ηλεκτροκίνηση δεν θα επηρεάσει τις τρεις μονάδες κατασκευής που διατηρεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ώστοσο το ένα εξ αυτών και συγκεκριμένα το εργοστάσιο Castle Bromwich στην κεντρική Αγγλία θα επικεντρωθεί σε μη παραγωγικές δραστηριότητες, μακροπρόθεσμα. 

Επιπλέον η εταιρεία σκοπεύει να δαπανήσει περί των 2,5 δισ. στερλινών ετησίως για την ανάπτυξη τεχνολογιών που αφορούν την ηλεκτροκίνηση και τις υπηρεσίες σύνδεσης των οχημάτων. 

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να κατασθούν ουδέτερες σε σχέση με την περιβαλλοντική ρύπανση και να ευθυγραμμισθούν με τους στόχους που έχουν θέσει οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο. Η Βρετανία έχει δηλώσει πως από το 2030 θα απαγορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης. 

Τον Νοέμβριο η Bentley ανακοίνωσε ότι τα αυτοκίνητά της θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα έως το 2030, ενώ η General Motors έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να μηδενίσει τους ρύπους της έως το 2035. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News