Business & Finance Δευτέρα 15/02/2021, 14:54
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκκλήσεις της Γαλλίας για ηλεκτρονική «ανεξαρτησία» της Ευρώπης

Εκκλήσεις της Γαλλίας για ηλεκτρονική «ανεξαρτησία» της Ευρώπης

Έκκληση στην Ευρώπη για την κατάρτιση και επιτάχυνση σχεδίων με τα οποία η Ευρώπη θα περιορίσει την εξάρτησή της από την Ασία αναφορικά με τον εφοδιασμό ηλεκτρονικού εξοπλισμού, απηύθυνε η Γαλλία διά στόματος του υπουργού της Οικονομικών. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Μπρούνο Λεμέρ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μαζί με Ευρωπαίο Επίτροπο για την Εσωτερική Αγορά, Τιερί Μπρετόν, υπογράμμισε ότι η εξάρτηση αυτή (από τους προμηθευτές της Ασίας), είναι απαράδεκτη και καθιστά την Ε.Ε. ευάλωτη σε κλάδους όπως της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο εν λόγω κλάδος επί του παρόντος αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα από την έλλειψη ημιαγωγών η οποία παρατηρείται σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς οι παραγωγοί στην Ασία δεν δύνανται να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση.

Επιπλέον ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών για άλλη μια φορά εξέφρασε τον προβληματισμό, για τις εξαγορές ευρωπαϊκών εταιρειών στον ηλεκτρονικό κλάδο, από εταιρείες εκτός της Ε.Ε. 

Καταλήγοντας, τόνισε πως «θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή βιομηχανική στρατηγική, με στόχο να ανακτήσουμε την βιομηχανική παραγωγική δυναμικότητα, να την αναπτύξουμε βραχυπρόθεσμα και να εξασφαλίσουμε τη στρατηγική ανεξαρτησία της Ευρώπης». 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News