Business & Finance Σάββατο 13/02/2021, 22:46
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Daimler: Ανακαλεί 1,29 εκατ. αυτοκίνητα με πρόβλημα στο λογισμικό 

Daimler: Ανακαλεί 1,29 εκατ. αυτοκίνητα με πρόβλημα στο λογισμικό 

Την ανάκληση 1,29 αυτοκινήτων ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο η Daimler, μητρική της Mercedes Benz, τα οποία έχουν πουληθεί από το 2016, επειδή όπως αναφέρει το λογισμικό ενδέχεται να αποτύχει να αναφέρει τη σωστή τοποθεσία του οχήματος σε περίπτωση σύγκρουσης.

Η ανάκληση καλύπτει κάποια μοντέλα των σειρών CLA-Class, GLA-Class, GLE-Class, GLS-Class, SLC-Class, A-Class, GT-Class, C-Class, E-Class, S-Class, CLS -Class, SL-Class, B-Class, GLB-Class, GLC-Class και G-Class και για τις χρονολογίες από το 2016 έως το 2021.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να εκδώσει μια ενημέρωση λογισμικού η οποία και θα εγκαθίσταται από τους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες, ενώ παράλληλα θα προσφέρει και μια ενημέρωση «over-the-air».

Τον Οκτώβριο του 2019 η εταιρεία ξεκίνησε μια έρευνα, έπειτα από αναφορά ότι το αυτόματο σύστημα eCall της Mercedes Benz ανέφερε λάθος θέση ενός οχήματος.

Μετά από μια μακρά έρευνα που εξέτασε διάφορους συνδυασμούς του λογισμικού της επικοινωνίας, η έρευνα της εταιρείας έδειξε επιπλέον παρόμοια γεγονότα όπου η θέση του οχήματος που αναφέρθηκε ήταν εσφαλμένη.
 
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News