Business & Finance Σάββατο 13/02/2021, 21:07
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Robinhood απολογείται για τον περιορισμό στις συναλλαγές των μετοχών

Η Robinhood απολογείται για τον περιορισμό στις συναλλαγές των μετοχών

Την παραδοχή ότι η Robinhood θα έπρεπε να εξηγήσει στους πελάτες της τους λόγους για τους περιορισμούς που έθεσε στις συναλλαγές των μετοχών όπως της Gamestop που είχαν εκτοξευθεί εν μέσω της φρενίτιδας των μικροεπενδυτών, έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Μιλώντας στο All-In Podcast, ένα podcast που επέκρινε έντονα τη Robinhood για τους περιορισμούς των συναλλαγών, ο Βλαντ Τένεφ, παραδέχθηκε ότι «χωρίς αμφιβολία θα μπορούσαμε να το επικοινωνήσουμε λίγο καλύτερα στους πελάτες μας».

Οι πελάτες της Robinhood εξοργίσθηκαν όταν στις 28 Ιανουαρίου περιόρισε τις συναλλαγές σε 13 μετοχές που είχαν φθάσει σε ασύλληπτα επίπεδα, με αυτή της Gamestop να έχει ενισχυθεί περισσότερο από 1.600%, όταν οι μικροεπενδυτές αγόρασαν μετοχές για  τις οποίες τα hedge funds είχαν θέσεις short.

Όπως επισήμανε ο Τένεφ οι περιορισμοί ήταν απαραίτητοι, εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των καταθετικών απαιτήσεων από μια ρυθμιστική αρχή, κάτι όμως που δεν διευκρινίστηκε στα αυτοματοποιημένα μηνύματα που στάλθηκαν στους πελάτες της Robinhood στις 28 Ιανουαρίου.

«Μόλις στάλθηκαν αυτά τα emails, άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους οι θεωρίες συνωμοσίας και το τηλέφωνό μου πήρε φωτιά, με τους πελάτες σε έξαλλη κατάσταση να ρωτούν, πώς μπορέσατε να το κάνετε αυτό, είστε με το μέρος των hedge funds», ανέφερε.

«Πιθανότατα θα έπρεπε να παράσχουμε περισσότερες λεπτομέρειες και έχουμε την προνοητικότητα να σκεφτούμε ότι ίσως οι πελάτες μας θα πίστευαν ότι ένα hedge fund μας ανάγκασε βάλουμε τους περιορισμούς», κατέληξε.

Ο Τένεφ είναι προγραμματισμένο να καταθέσει στον Λευκό Οίκο ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών στις 18 Φεβρουαρίου σχετικά με αυτή τη φρενίτιδα και τον ρόλο της Robinhood σε αυτήν. Εκπρόσωποι των Citadel Securities, Melvin Capital και Reddit θα καταθέσουν επίσης.
 
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News