Business & Finance Σάββατο 13/02/2021, 15:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχέδια της Vivendi για εισαγωγή της Universal Music στο χρηματιστήριο 

Σχέδια της Vivendi για εισαγωγή της Universal Music στο χρηματιστήριο 

Σχέδια για τη διανομή του 60% των κεφαλαίων της Universal Music στους επενδυτές -αφού όμως πρώτα εξασφαλίσει την έγκριση των μετόχων- και εισαγωγή της στο χρηματιστήριο έως το τέλος του τρέχοντος έτους,  ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο, η μητρική εταιρεία Vivendi. Η Universal Music αποτελεί το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για τη Vivendi, έχοντας στο δυναμικό της όπως η Lady Gaga και Taylor Swift, μέχρι το τέλος του έτους.

Το σχέδια αυτά για τη Universal γίνονται στο πλαίσιο μιας διαδικασίας που άρχισε με πρωτοβουλία του μεγαλύτερου μετόχου της Vivendi, του Γάλλου δισεκατομμυριούχου Βινσέντ Μπολόρ, στην προσπάθειά του να αναβιώσει τη μουσική βιομηχανία.

«Οι κορυφαίοι θεσμικοί μέτοχοι της Vivendi ασκούν πιέσεις για αρκετά χρόνια για απόσχιση του ομίλου Universal Music (UMG)», ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, όπου όπως σημειώνειη διανομή των κεφαλαίων θα γίνει με τη μορφή ειδικού μερίσματος.

Η UMG, με έδρα επί του παρόντος στην Ολλανδία, θα υποβάλει αίτηση για εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ.

Η πρόταση έτυχε θετικής ανταπόκρισης από τους μετόχους και τους θεσμικούς επενδυτές, όπως ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός Tencent, που κατέχει το 20% των μετοχών της UMG.

Στις 29 Μαρτίου έχει προγραμματισθεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, για να τροποποιήσουν τους κανονισμούς της εταιρείας και να εγκρίνουν τη διανομή των κεφαλαίων.

Επιπλέον, η Vivendi θα προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,60 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2020, στη τακτική συνεδρίαση των μετόχων στις 22 Ιουνίου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News