Business & Finance Πέμπτη 11/02/2021, 16:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινό μέτωπο Amazon – Ferragamo κατά «μαϊμού» προϊόντων 

Κοινό μέτωπο Amazon – Ferragamo κατά «μαϊμού» προϊόντων 

Η ηγέτιδα του διαδικτυακού λιανικού εμπορίου Amazon και ο ιταλικός όμιλος μόδας Salvatore Ferragamo, ένωσαν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις πωλήσεις στην πλατφόρμα της πρώτης, προϊόντα απομίμησης της δεύτερης, τα οποία πωλούνταν ως αυθεντικά. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, οι δύο εταιρείες έχουν καταθέσει ξεχωριστές αγωγές κατά τεσσάρων προσώπων και τριών οντοτήτων, με έδρα κυρίως την Κίνα, κατηγορώντας τους ότι διαφήμιζαν και πωλούσαν προϊόντα με την επωνυμία και τα εμπορικά σήματα της Ferragamo, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει σχετική άδεια από την ιταλική εταιρεία. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα από τους επτά κατηγορούμενους, οι πέντε έχουν έδρα στην Κίνα και οι άλλοι δύο πιθανόν να έχουν έδρα την Κίνα, την πολιτεία της Βόρειας Καρολίνα ή της Καλιφόρνια. 

Πριν από ένα χρόνο η Amazon ανακοίνωσε την πρόθεσή της να παράσχει περισσότερα στοιχεία και δεδομένα στις αρχές, αναφορικά με την παράνομη διακίνηση προϊόντων απομίμησης στην πλατφόρμα της, τα περισσότερα εκ των οποίων ως χώρα προέλευσης έχουν την Κίνα. 

Στην από κοινού ανακοίνωση, αναφέρεται ότι οι δύο εταιρείες επιθυμούν να αποτρέψουν σε μόνιμη βάση τους κατηγορούμενους από το να προκαλούν ζημιά στην πνευματική ιδιοκτησία της Amazon και της Ferragamo, όπως και να αναλάβουν τις ευθύνες για τις πράξεις τους.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News