Business & Finance Παρασκευή 30/10/2020, 10:33
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με 18,2% «έτρεχε» η γαλλική οικονομία πριν από το νέο lockdown

Με 18,2% «έτρεχε» η γαλλική οικονομία πριν από το νέο lockdown

Δυναμική ανάκαμψη εμφάνισε η γαλλική οικονομία κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, καθώς η οικονομική δραστηριότητα αυξήθηκε τους καλοκαιρινούς μήνες, με την άρση κάποιων εκ των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού. Ωστόσο, όλα τα βλέμματα συγκεντρώνονται τώρα στα στοιχεία του τέταρτου τριμήνου, ειδικά αφότου τόσο η Γαλλία όσο και η Γερμανία ανακοίνωσαν την επιστροφή τους σε lockdown. 

Το ΑΕΠ της Γαλλίας αυξήθηκε το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου κατά 18,2%, έπειτα από συρρίκνωση 13,7% το προηγούμενο τρίμηνο. 

«Η μεγάλη αύξηση στο γαλλικό ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο δεν παρηγορεί τους Γάλλους αξιωματούχους ή τα νοικοκυριά, που τώρα βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα δεύτερο εθνικό lockdown», εξηγεί ο Άντριου Κένινγχαμ, επικεφαλής οικονομολόγος της Capital Economics για την Ευρώπη. 

Άλλωστε, το γαλλικό ΑΕΠ παραμένει πολύ χαμηλότερο από τα προ της πανδημίας επίπεδα. Σε ετήσια βάση, τα στοιχεία του τρίτου τριμήνου ήταν κατά 4,3% χαμηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την Τετάρτη νέο lockdown, το οποίο ισχύει από σήμερα. Τα εστιατόρια, τα μπαρ και όλα τα μη αναγκαία καταστήματα κλείνουν και πάλι, ενώ τα σχολεία και τα εργοστάσια θα συνεχίσουν να λειτουργούν. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News