Business & Finance Κυριακή 7/02/2021, 17:15
ΗΠΑ

Γέλεν: Ακόμη είναι πολύ ενωρίς για να λάβουμε αποφάσεις για νέες πολιτικές

Γέλεν: Ακόμη είναι πολύ ενωρίς για να λάβουμε αποφάσεις για νέες πολιτικές

Στο θέμα της πρόσφατης μεταβλητότητας της αγοράς με το φαινόμενο GameStop επανήλθε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν, λέγοντας ότι ακόμη είναι πολύ ενωρίς για να ξέρουμε εάν θα χρειαστούν νέες πολιτικές ή νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης. 

«Θα πρέπει να κατανοήσουμε επακριβώς τί συνέβη και στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς για να συντάξει μία αναφορά που θα καταγράφει όλα τα γεγονότα. Οταν θα την έχουμε στα χέρια μας θα αποφασίσουμε εάν υπάρχουν θέματα που θα πρέπει να διευθετηθούν και να αντιμετωπιστούν με νέες πολιτικές ή ρυθμίσεις», ανάφερε η Γέλεν μιλώντας στο CNN. 

Υπενθυμίζεται ότι η Γέλεν είχε συνάντηση την προηγούμενη Πέμπτη με τους επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, της Φέντεραλ Ριζέρβ και της Επιτροπής για τις Συναλλαγές σε Παράγωγα Εμπορευμάτων για να συζητήσουν για τις συναλλαγές των μικροεπενδυτών και για το εάν η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει μέτρα. 

Αναφερόμενη και στα νέα μέτρα στήριξης, η Γέλεν είπε ότι οι Αμερικανοί εργαζόμενοι με εισόδημα 60.000 δολαρίων ετησίως θα πρέπει να λάβουν επιδόματα στο πλαίσιο του νέου πακέτου δημοσιονομικών μέτρων ύψους 1,9 τρισ.δολαρίων. «Οι περαιτέρω λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα λάβουν τη βοήθεια θα διευκρινιστούν, όμως οι οικογένειες που ανήκουν στη μεσαία κοινωνική τάξη χρειάζονται βοήθεια», δήλωσε η Γέλεν μιλώντας στο CNN. 

Η υπουργός Οικονομικών ανέφερε ακόμη ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει λάβει υπόψιν τον κίνδυνο τα νέα μέτρα στήριξης να προκαλέσουν πληθωρισμό. Υπογράμμισε ωστόσο ότι «διαθέτουμε τα κατάλληλα εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο αυτόν, όταν θα προκύψει». 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News