Business & Finance Κυριακή 7/02/2021, 16:00
BREXIT

«Βουτιά» 68% στις εξαγωγές της Βρετανίας προς Ε.Ε. τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την ένωση οδηγών φορτηγών

«Βουτιά» 68% στις εξαγωγές της Βρετανίας προς Ε.Ε. τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την ένωση οδηγών φορτηγών

Σημαντική μείωση έχουν παρουσιάσει οι εξαγωγές της Βρετανίας προς την Ε.Ε. στη διάρκεια του πρώτου μηνός του έτους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ένωση που εκπροσωπεί τους οδικούς φορτηγών. Η ένωση κάνει λόγο για πτώση 69% των εξαγωγών καθώς οι εμπορικές συναλλαγές διαταραχθεί τα μέγιστα μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε..

Ωστόσο, η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει επιβεβαιώσει τα εν λόγω στοιχεία και αναφέρει ότι οι διαταραχές όσον αφορά στην ομαλή ροή του εμπορίου στα σύνορα είναι μηδαμινές μετά την εμπορική συμφωνία στην οποία κατέληξε το Λονδίνο με τις Βρυξέλλες στα τέλη του 2020. 

Από την αχή του έτους, οι επιχειρήσεις και οι οδηγοί φορτηγών κλήθηκαν να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα του Brexit και στις νέες εμπορικές διατυπώσεις, συμπεριλαμβανομένων και των νέων συστημάτων για επιχειρήσεις και αξιωματούχους στη Βόρεια Ιρλανδία. Ορισμένες επιχειρήσεις δυσκολεύονται με τις νέες τελωνειακές διατυπώσεις και τα πιστοποιητικά υγείας καθώς πέραν των εμπορικών συμφωνιών υπάρχει και η πανδημία του κορωνοϊού. 

Η ένωση οδηγών φορτηγών RHA της Βρετανίας δηλώνει την ενόχλησή της για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν ακούει τη βιομηχανία και τους ειδικούς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο επικεφαλής της RHA σε δηλώσεις του στην εφημερίδα The Observer.
   

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News