Business & Finance Σάββατο 6/02/2021, 12:45
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί ποντάρουν κυρίως νεαροί άνδρες στο Bitcoin;

Γιατί ποντάρουν κυρίως νεαροί άνδρες στο Bitcoin;

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα το τελευταίο διάστημα στη φρενίτιδα του GameStop. Ωστόσο είναι μία άλλη επενδυτική μάνια που έχει αποδειχθεί πολύ πιο ανθετική στον χρόνο. Αυτή του bitcoin- ενός κρυπτονομίσματος που είναι άκρως δημοφιλές, παρά το γεγονός ότι απέχει ακόμη πολύ από το να μπει στις mainstream συναλλαγές. 

Πολλά έχουν γραφτεί σχετικά με το πώς οι θεσμικοί επενδυτές έστειλαν το bitcoin σε δυσθεώρητα επίπεδα, με την αξία του να απογειώνεται 400% από τις αρχές του 2020 έως και τον Ιανουάριο του 2021. Καθοριστική ήταν η απόφαση της PayPal να προσφέρει υπηρεσίες bitcoin, όπως και η αποδοχή του από την BlackRock. Αλλά οι μικροεπενδυτές έχουν και εδώ διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο. 

Οι μικροεπενδυτές είναι αυτοί που γοητεύονται από τίτλους που αφήνουν να εννοηθεί ότι θα μπορούσε η αξία του να φτάσει και στο 1 εκατ. δολάρια, αλλά και εκείνοι που τρομάζουν μπροστά στις προειδοποιήσεις ειδικών ότι θα μπορούσαν να χάσουν όλα τα λεφτά τους. 

Σε ποιους όμως η γοητεία του εύκολου κέρδους υπερνικά τον φόβο; Γυναίκες και μεγαλύτερης ηλικίας επενδυτές έχουν μείνει εκτός της φρενίτιδας των κρυπτονομισμάτων σύμφωνα με το MarketWatch, το οποίο σημειώνει ότι είναι κυρίως νεαροί άνδρες εκείνοι που στρέφονται στο bitcoin.

To 79% των χρηστών που χρησιμοποιούν την εφαρμογή της Mode για συναλλαγές bitcoin είναι άνδρες και το 21% γυναίκες. 

Όπως έχουν εξηγήσει και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Μπραντ Μπάρμπερ και Τέρενς Όντιαν σε έρευνά τους για την συμπεριφορά των επενδυτών «τα αγόρια θα είναι πάντα αγόρια», η υπερβολική αυτοπεποίθηση τα σπρώχνει περος περισσότερο ρίσκο 45% πιο συχνά από ό,τι τις γυναίκες. 

Πηγή: MarketWatch 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News