Business & Finance Παρασκευή 5/02/2021, 22:39
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προειδοποίηση ΔΝΤ για μεγαλύτερες κοινωνικές εντάσεις και ανισότητες τα επόμενα χρόνια

Προειδοποίηση ΔΝΤ για μεγαλύτερες κοινωνικές εντάσεις και ανισότητες τα επόμενα χρόνια

Προειδοποίηση για κινδύνους που θα μπορούσαν να κλονίσουν τη σταθερότητα του πλανήτη και να επιφέρουν κοινωνική αναστάτωση τα επόμενα χρόνια, διευρύνοντας το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών χωρών, απηύθυνε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Για το λόγο αυτό, έκανε για μία ακόμη φορά έκκληση προς τις ανεπτυγμένες οικονομίες να παράσχουν περισσότερους οικονομικούς πόρους προς τις χώρες χαμηλού εισοδήματος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η Γκεοργκίεβα είπε ότι το 50% των αναπτυσσόμενων χωρών κινδυνεύουν να μείνουν πολύ πίσω συγκριτικά με τις ανεπτυγμένες, γεγονός που θα εντείνει τις ανισότητες, την κοινωνική αναστάτωση και θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα. 

Για να αποφευχθούν μεγαλύτερα προβλήματα, η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη συμβολή από τις πλούσιες χώρες και τους διεθνείς οργανισμούς. Ομως, οι πλέον χρεωμένες χώρες θα πρέπει να προχωρήσουν πολύ σύντομα και σε αναδιάρθρωση του χρέους τους και να μην καθυστέρησουν. Παράλληλα, θα πρέπει να ενθαρρυνθούν οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις για μεγαλύτερη ανάπτυξη, προσέθεσε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News