Business & Finance Πέμπτη 4/02/2021, 15:37
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Ο χειρότερος Ιανουάριος για τις πωλήσεις αυτοκινήτων από το 1970 

Βρετανία: Ο χειρότερος Ιανουάριος για τις πωλήσεις αυτοκινήτων από το 1970 

Τον χειρότερο Ιανουάριο από το 1970 κατέγραψαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ένωση Κατασκευαστών και Εμπόρων Αυτοκινήτων (SMMT). 

Συγκεκριμένα οι νέες ταξινομήσεις τον περασμένο μήνα κατακρημνίσθηκαν 39,5% στα 90.249 οχήματα, καθώς οι περισσότερες εκθέσεις και αντιπροσωπείες έμειναν κλειστές, ελέω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Από τις 5 Ιανουαρίου στην Αγγλία την πολυπληθέστερη χώρα της Βρετανίας και στην κεντρική Σκωτία τέθηκαν σε εφαρμογή αυστηροί κανόνες, περιορίζοντας τις μετακινήσεις των πολιτών και εξαναγκάζοντας πλήθος επιχειρήσεων να αναστείλουν τη λειτουργία τους, προκειμένου να αποφευχθεί η διάδοση του κορωνοϊού. 

Έκτοτε, οι εκθέσεις προσέφεραν εναλλακτικά στους πελάτες τους, την επιλογή της διαδικτυακής αγοράς αυτοκινήτων με τη μέθοδο click and collect. 

Άπαντες στον κλάδο έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον ερχομό του Μαρτίου, ο οποίος είναι ο ένας από τους δύο μήνες του χρόνου, όπου στη Μεγάλη Βρετανία καταγράφονται οι περισσότερες πωλήσεις αυτοκινήτων, εξαιτίας των αλλαγών στις άδειες για τις πινακίδες. 

«Κάθε ημέρα που οι εκθέσεις θα μπορούν να είναι ανοιχτές με ασφάλεια θα έχει σημασία, ειδικότερα τον Μάρτιο, έναν κρίσιμο μήνα κατά τον οποίο οι πωλήσεις ανθίζουν», υπογραμμίζει ο Μάικ Χάουες, διευθύνων σύμβουλος της SMMT.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News