Business & Finance Τετάρτη 3/02/2021, 19:00
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία της Ant με τις αρχές της Κίνας για αναδιάρθρωσή της 

Συμφωνία της Ant με τις αρχές της Κίνας για αναδιάρθρωσή της 

Σε συμφωνία με τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές για αναδιάρθρωσή της ήρθε ο όμιλος fintech του Κινέζου δισεκατομμυριούχου Τζακ Μα, Ant, όπως αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το Bloomberg. 

Βάσει του σχεδίου για την αναδιάρθρωση, ο όμιλος θα μετατραπεί σε χρηματοπιστωτική εταιρεία συμμετοχών, κάτω από την ομπρέλα της οποίας θα μπουν και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην τεχνολογία blockchain ή στην διανομή γευμάτων. 

Η αναδιάρθρωση αυτή σημαίνει ότι η καινούργια εταιρεία θα υπόκειται σε κεφαλαιακές απαιτήσεις παρόμοιες με εκείνες που ισχύουν για τις τράπεζες και σύμφωνα με τις πηγές τις οποίες επικαλείται το Bloomberg, η ανακοίνωση για τον μετασχηματισμό του ομίλου θα μπορούσε να γίνει πριν από την έναρξη των διακοπών του κινεζικού νέου έτους  στις 11 Φεβρουαρίου.

Παρά τη συμφωνία για την Ant, της οποίας οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν από την επεξεργασία πληρωμών, καταναλωτικά δάνεια και την προσφορά ασφαλιστικών ασφαλιστικών προϊόντων, η έρευνα για μονοπωλιακές πρακτικές της Alibaba θα συνεχισθεί. 

Η αναδιάρθρωση της Ant σε χρηματοπιστωτική εταιρεία συμμετοχών αναμένεται να επηρεάσει την αποτίμησή της, καθώς στους προηγούμενους γύρους χρηματοδότησης άντλησε κεφάλαια ως τεχνολογική εταιρεία. Συνήθως, οι αποτιμήσεις είναι πολύ υψηλότερες για τις εταιρείες τεχνολογίας από ό, τι για τις χρηματοπιστωτικές.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News