Business & Finance Δευτέρα 1/02/2021, 09:07
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ryanair: Προειδοποιεί για ζημιές 950 εκατ. ευρώ

Ryanair: Προειδοποιεί για ζημιές 950 εκατ. ευρώ

Οι μεταλλάξεις κόβουν τα φτερά και των αεροπορικών εταιρειών. Η Ryanair Holdings Plc. προειδοποίησε ότι περιμένει ζημίες έως και 950 εκατ. ευρώ για την χρήση, που λήγει τον Μάρτιο, καθώς η νέα έξαρση των κρουσμάτων ανά την Ευρώπη έχει οδηγήσει τις κυβερνήσεις της ηπείρους στην επαναφορά αυστηρών περιορισμών στα ταξίδια.

Εν μέσω lockdown η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία φθηνού κόστους της Ευρώπης περιμένει η επιβατική κίνησή της να περιοριστεί στα 26 εκατ. έως 30 εκατ. επιβάτες για την τρέχουσα οικονομική χρήση, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 35 εκατ. επιβάτες. 

Σύμφωνα με την ιρλανδική εταιρεία η ορατότητα για τη ζήτηση παραμένει περιορισμένη, καθώς ο κλάδος αντιμετωπίζει την χειρότερη κρίση στην ιστορία του και το τέλος της πανδημίας δεν διακρίνεται ακόμη. Αντιθέτως οι νέες μεταλλάξεις του ιού, που τον καθιστούν όπως φαίνεται πιο μεταδοτικό, 
 

Ο οικονομικός διευθυντής της Ryanair τόνισε ότι ελπίζει σε μερική ανάκαμψη της ζήτησης, η οποία θα εξαρτηθεί από τον ρυθμό των εμβολιασμών. Σημειώνεται ότι αυτός είναι αρκετά ταχύτερος στη Βρετανία, τη μεγαλύτερη αγορά για την ιρλανδική εταιρεία, από ό,τι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Για να είμαστε δίκαιοι, στη Βρετανία φαίνεται να κάνουν μία σχετικά καλή δουλειά σε αυτό. Στην Ε.Ε. δυστυχώς κινούνται λίγο πιο αργά. Πρέπει να ανεβάσουν αισθητά ταχύτητα» σημείωσε. 
 
Για το τρίμηνο Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου η Ryanair εμφάνισε καθαρές ζημίες 306 εκατ. ευρώ. Τον Δεκέμβριο μάλιστα η επιβατική κίνηση έκανε βουτιά 83% στους 1,9 εκατ. επιβάτες. 
 
moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News