Το big-money αγόραζε στο sell off – Τι μήνυμα δίνουν τα hedge funds για τα χρηματιστήρια
Την ώρα που τα χρηματιστήρια σημείωναν βουτιά, εν μέσω του sell off του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων της Δευτέρας, οι επενδυτές του λεγόμενου big-money έκαναν κάτι που συνήθως κάνουν σε ανάλογες περιπτώσεις οι μικροεπενδυτές: Αγόραζαν στην πτώση.
Ενώ οι επενδυτές του retail έκαναν πίσω, τα hedge funds έβαζαν στοιχήματα στις αμερικανικές μετοχές –τόσο bullish όσο και bearish- με τον γρηγορότερο ρυθμό από τον Μάρτιο, αντιστρέφοντας τις μαζικές πωλήσεις που πραγματοποιούσαν για μήνες, δείχνουν στοιχεία της Goldman Sachs.
Διαφορετικά στοιχεία της JP Morgan δείχνουν ότι οι θεσμικοί επενδυτές αγόρασαν μετοχές καθαρής αξίας 14 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια του sell off, σημειώνει το Bloomberg.
Το γεγονός ότι οι επαγγελματίες traders διάλεξαν τη χειρότερη μέρα του χρόνου για να μπουν δυναμικά στις μετοχές ενισχύει τα αισιόδοξα σενάρια σχετικά με τις αγορές, όπως για παράδειγμα εκείνο που θέλει την μεταβλητότητα αυτή να μην είναι παρά μια υπερβολική αντίδραση στην εξασθένηση των οικονομικών στοιχείων, που δεν δείχνουν ακόμα ύφεση.
Η ανάκαμψη των αγορών από τα χαμηλά της Δευτέρας δείχνει ότι τα hedge funds ίσως είχαν δίκιο, σημειώνει το Bloomberg. Όμως, θα χρειαστούν και άλλα στοιχεία για να επιβεβαιωθεί ότι οι επαγγελματίες traders πράγματι «είδαν» τον πάτο της αγοράς.
Άλλωστε, η λίστα με τις ανησυχίες των επενδυτών παραμένει μακρά. Τα αποτελέσματα των εταιρειών Big-Tech γέννησαν φόβους ότι οι επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη έχουν υπάρξει υπερβολικές, σε σχέση με τις άμεσες αποδόσεις που δίνουν. Και τα στοιχεία για την αγορά απασχόλησης ενέτειναν τους φόβους ότι η Fed άργησε υπερβολικά να μειώσει τα επιτόκια.
moneyreview.gr
Διαβάστε επίσης:
Capital Economics: Τα 3 κρίσιμα ερωτήματα για το sell off στις αγορές και οι απαντήσεις
Societe Generale: Υγιής η διόρθωση στις ευρωπαϊκές αγορές – Τι θα γίνει τώρα
UBS: Γιατί «αιμορραγεί» η Ιαπωνία – Ο παράγοντας του γιεν και το carry trade
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News