Business & Finance Παρασκευή 29/01/2021, 21:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Αντάρτικο» επενδυτών στην Exxon Mobil 

«Αντάρτικο» επενδυτών στην Exxon Mobil 

Περισσότεροι από 135 επενδυτές που διαχειρίζονται πλέον των 2 τρισ. δολαρίων έχουν συνασπισθεί, ασκώντας πιέσεις στον ενεργειακό κολοσσό Exxon Mobil να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές, όπως αναφέρει σήμερα Παρασκευή το Reuters επικαλούμενο άτομα με γνώση επί του θέματος.

Μεταξύ των απαιτήσεών τους είναι η εταιρεία να προβεί σε αλλαγές και ανανέωση των μελών του δ.σ. της και να επικεντρωθεί περισσότερο στη μετάβασή της προς την «πράσινη» ενέργεια. 

Ο συνασπισμός αυτός, περιλαμβάνει συνταξιοδοτικά ταμεία, ακτιβιστές επενδυτές και διαχειριστές κεφαλαίων και συστάθηκε προ διμήνου, όταν δύο ακτιβιστές επενδυτές κάλεσαν την Exxon να μειώσει το κόστος και να επενδύσει σε πιο κερδοφόρες γεωτρήσεις και σε καθαρή ενέργεια.

Η Engine No. 1, μια επενδυτική εταιρεία με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο, αυτή την εβδομάδα ανέλαβε δράση. Πρότεινε τέσσερις υποψηφίους για το διοικητικό συμβούλιο της Exxon και πιέζει την εταιρεία, να διαχειρισθεί τα κεφάλαια της καλύτερα, να αποδόσει μέρισμα και να επενδύσει περισσότερα στην καθαρή ενέργεια.

Η Exxon από τη μεριά της έχει δείξει διάθεση να κάνει κάποιες αλλαγές, ενώ αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε μέρισμα 87 σεντ ανά μετοχή, διατηρώντας το ύψος του αμετάβλητο από την προηγούμενη ανακοίνωσή της.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News