Business & Finance Τετάρτη 10/07/2024, 13:49 ΚΟΡΑΛΙΑ ΞΕΠΑΠΑΔΕΑ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«I’m looking for a man in finance»: Γιατί το viral trend του TikTok δεν έχει και τόση πλάκα

«I’m looking for a man in finance»: Γιατί το viral trend του TikTok δεν έχει και τόση πλάκα

Οι λεγόμενοι «finance bros» φαίνεται να έχουν… την τιμητική τους στα σόσιαλ μίντια τους τελευταίους τρεις μήνες. Αν έχεις λογαριασμό στο TikTok, συγκεκριμένα, θα έχεις ακούσει κι εσύ μάλλον το manifesting κομμάτι «I’m looking for a man in finance, Trust Fund, 6’5, Blue Eyes». Με λίγα λόγια: ζητείται πλούσιος σύντροφος.

Αν δεν έχεις ιδέα σε τι πράγμα αναφερόμαστε, αρκεί να ρωτήσεις τη δημιουργό περιεχομένου Megan Boni, η οποία ανάρτησε ένα βίντεο από τον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok @girl_on_couch στις 30 Απριλίου, συζητώντας για ένα νέο τραγούδι που πολύ σύντομα θα γινόταν viral.

 

@girl_on_couch

Can someone make this into an actual song plz just for funzies

♬ original sound – Girl On Couch

Οι στίχοι απλώς αναφέρουν ότι αναζητά έναν άνδρα χρηματιστή, με καταπίστευμα, περίπου 1.90 και με γαλάζια μάτια. Και πλούσιο και κούκλο δηλαδή, έναν άλλο Leonardo di Caprio -σαν να λέμε- από τον «Λύκο της Wall Street». Στη λεζάντα έλεγε: «Νομίζω ότι έγραψα το τραγούδι του καλοκαιριού. Μπορεί κάποιος να το κάνει κανονικό τραγούδι παρακαλώ»; Και έτσι έγινε αφού δημιουργήθηκε και remix με τίτλο «Girl On Couch & Billen Ted – Man In Finance (G6 Trust Fund)». Το 20 δευτερολέπτων βίντεο της creator συγκέντρωσε πάνω από 3 εκατομμύρια likes και συνεχίζει να κάνει πάταγο στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. 

Η Megan Boni δήλωσε πρόσφατα στο People ότι το τραγούδι είχε σκοπό να κάνει πλάκα με τις γυναίκες που διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι είναι μόνες, έχοντας παράλληλα υψηλές προσδοκίες από πιθανούς συντρόφους. «Απλώς κάναμε πλάκα με αυτό», είπε.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα του βιβλίου «Fair Play», Ίβ Ρόντσκι, «μπορείς να αστειεύεσαι για κάποια πράγματα αν δεν σου φαίνονται σοβαρά, ωστόσο, είναι σαν να αστειεύεσαι για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών. Αυτό οφείλεται στο ότι δεν κατανοούμε την ιστορία μας», σημείωσε.

Παρόλα αυτά, φαίνεται να υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι στίχοι του τραγουδιού είχαν απήχηση σε εκατομμύρια χρήστες του TikTok.

«Έχουμε ακούσει τόσα πολλά για το πόσο κακές είναι οι εφαρμογές γνωριμιών, πόσο ζοφερό είναι το τοπίο των ραντεβού», είπε η Κέισι Λούις, ειδική στις τάσεις των σόσιαλ μίντια και ιδρύτρια του ενημερωτικού δελτίου After School. «Υπάρχουν πολλές ανύπαντρες γυναίκες εκεί έξω που ψάχνουν αλλά δεν βρίσκουν αυτό που θέλουν», πρόσθεσε.

«Βρες έναν άντρα από τα χρηματοοικονομικά και είσαι σε καλό δρόμο»

Η αναζήτηση ενός πλούσιου «finance guy» έρχεται σε μια εποχή που όλο και περισσότερες γυναίκες δηλώνουν συναισθηματικά απογοητευμένες και οικονομικά ευάλωτες.

«Υπάρχει αυτό το αίσθημα ότι, όσο σκληρά κι αν δουλεύουν οι γυναίκες… μόλις μετά βίας τα βγάζουν πέρα», λέει η Λούις.

Και παρότι οι γυναίκες επιτυγχάνουν αυξανόμενα επίπεδα εκπαίδευσης και εκπροσώπησης σε ανώτερες ηγετικές θέσεις στην εργασία, εξακολουθούν να κερδίζουν μόλις 84 σεντς για κάθε δολάριο που κερδίζουν οι άντρες, σύμφωνα με ανάλυση δεδομένων του Γραφείου Απογραφής των ΗΠΑ από το Κέντρο Νόμου για τα Δικαιώματα των Γυναικών. Είναι μια δυναμική που δεν έχει δείξει σημαντικά σημάδια βελτίωσης εδώ και δεκαετίες.

«Υπάρχει αυτό το αίσθημα ότι, ‘αν βρω έναν άντρα στα χρηματοοικονομικά, τότε, κατά κάποιο τρόπο, τα καταφέρνω’», συνέχισε η Λούις. «Ένας finance guy είναι πιθανόν να σε φροντίσει και να σου προσφέρει ωραία πράγματα — είναι ελκυστικό», πρόσθεσε.

Επιστροφή στους παραδοσιακούς ρόλους των φύλων;

Η ιδέα της αναζήτησης ενός άνδρα από τον χρηματοοικονομικό τομέα έρχεται ως συνέχεια προηγούμενων… αναχρονιστικών τάσεων στο TikTok, όπως το #tradwife και το «stay-at-home girlfriend», τα οποία έδειχναν εξίσου να «εξυμνούν» μια επιστροφή στους παραδοσιακούς ρόλους των φύλων και τα στερεότυπα.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η συγγραφέας Ίβ Ρόντσκι, το να κερδίσεις έναν τύπο από τη Wall Street δεν εγγυάται απαραίτητα οικονομική ασφάλεια. «Όταν εισέλθεις σε μια τέτοιου τύπου συμφωνία και σχέση, παίρνεις ένα τεράστιο οικονομικό ρίσκο», εξήγησε.

«Από τη στιγμή που έχεις παραχωρήσει τη δύναμή σου και ο σύντροφός σου έχει το οικονομικό πλεονέκτημα, είσαι ιδιαίτερα ευάλωτη», εξήγησε η Ρόντσκι. «Συχνά υπάρχει μια ασυμφωνία προσδοκιών», πρόσθεσε.

Επομένως, όπως είπε, «εάν πρόκειται να το κάνεις, κάν’το με προγαμιαίο ή μεταγαμιαίο συμβόλαιο».

@ana.ogneva „ Persönlichkeit ist wichtig“ Also me: 🔎🔎 #husband #vienna #money #richhusband #looking #for #rich #reels ♬ Le Monde – From Talk to Me – Richard Carter

«Τα προγαμιαία συμβόλαια έχουν ρίσκο»

Αν σκοπεύετε να παντρευτείτε, ίσως αξίζει να καθορίσετε πώς εσείς και ο σύντροφός σας θα προστατεύσετε ο καθένας τα δικά του περιουσιακά στοιχεία και οικονομικά συμφέροντα, σε περίπτωση που στο μέλλον αποφασίσετε να ακολουθήσετε διαφορετικούς δρόμους.

«Αν πρόκειται, μάλιστα, για ‘άντρα στα χρηματοοικονομικά με καταπίστευμα’, είναι πιθανό ότι αυτός και η οικογένειά του θα έχουν μεγαλύτερο συμφέρον να προστατεύσουν τον οικογενειακό πλούτο – καθώς και τους πόρους για να βεβαιωθούν ότι η συμφωνία αντικατοπτρίζει κάτι τέτοιο», δήλωσε η Χέδερ Μπόνεπαρθ, συγγραφέας και πρώην εταιρική δικηγόρος που τώρα διευθύνει επιχειρηματικές υποθέσεις για λογαριασμό της Bone Fide Wealth, μιας εταιρείας διαχείρισης πλούτου* με έδρα τη Νέα Υόρκη.

«Δεν είναι κακόβουλο και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι προσπαθούν να σας εξαπατήσουν· πιθανότατα είναι απλώς η αλήθεια», πρόσθεσε η Μπόνεπαρθ.

«Το να έχεις τη δική σου νομική εκπροσώπηση από ξεχωριστή εταιρεία, θα σε βοηθήσει να διαπραγματευτείς τη συμφωνία και να καλύψεις τις ανάγκες σου χωρίς σύγκρουση συμφερόντων», υποστήριξε η Κέλι Σουάμπ, δικηγόρος οικογενειακών και έγγαμων υποθέσεων στην Chemtob, Moss, Forman και Beyda, LLP στη Νέα Υόρκη.

«Δεν πρόκειται για κοινή επιχείρηση. Τα προγαμιαία συμβόλαια μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνα», επεσήμανε η ίδια.

Εάν το χειριστείτε έξυπνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προγαμιαίο συμβόλαιο σαν είδος προστασίας με συγκεκριμένους περιορισμούς, όπως μια ρήτρα εξισορρόπησης, η οποία απαιτεί από τον έναν σύζυγο να καταβάλει στον άλλο ένα σταθερό ποσό σε περίπτωση διαζυγίου, δήλωσε η Τζούλια Ρότζερς, δικηγόρος οικογενειακών υποθέσεων, συν ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της HelloPrenup, μιας διαδικτυακής πλατφόρμας για προσιτές προγαμιαίες συμφωνίες.

«Συνολικά, πρέπει να κατανοήσετε πλήρως και να νιώσετε άνετα με αυτό που υπογράφετε», πρόσθεσε η Μπόνεπαρθ.

@astrophile_angkasa wahai anak2 wattpad/novel adakah kita perlu buat begini? 🤣🤣🤣 #wattpad #wattpadrekomendasi #novel #fyp #fypシ #capcut #wattpadmalaysia #wattpadindo ♬ Ritmadinha Crazy – (Brazilian Phonk) – Dj Samir & MC LOCKED

 

«Ο γάμος είναι (και) μια οικονομική συμφωνία»

Καλώς ή κακώς, τα χρήματα παίζουν μεγάλο ρόλο στις περισσότερες σχέσεις.

«Ο γάμος είναι μια ένωση αγάπης, αλλά είναι επίσης και μια οικονομική συμφωνία», ανέφερε η Στέισι Φράνσις, πιστοποιημένη οικονομική σύμβουλος, πρόεδρος και CEO της Francis Financial στη Νέα Υόρκη.

Ανεξαρτήτως του ποιος έχει περισσότερους οικονομικούς πόρους ή μεγαλύτερη ικανότητα κέρδους, και οι δύο σύντροφοι θα πρέπει να συμμετέχουν στις αποφάσεις σχετικά με τα χρήματα, δήλωσε η Φράνσις, η οποία είναι επίσης οικονομική σύμβουλος στο CNBC.

Σύμφωνα με την ίδια, «για τις γυναίκες, είναι η οικοδόμηση της οικονομικής τους αυτοπεποίθησης. Όταν πρόκειται για χρήματα, πρέπει να είστε σε θέση να φροντίζετε τον εαυτό σας και όχι να εξαρτάστε 100% από έναν άνδρα», πρόσθεσε.

Bone Fide Wealth είναι μια εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και επενδύσεων που παρέχει υπηρεσίες σε πελάτες με υψηλό καθαρό εισόδημα. Η επιχείρηση εστιάζει στη διαχείριση πλούτου των πελατών της με στόχο την αύξηση και την προστασία της περιουσίας τους. Έχει ιδρυθεί και εδρεύει στη Νέα Υόρκη στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: 

Μπορεί μια τσάντα των 1.000 ευρώ να είναι πάμφθηνη; Τι είναι και πώς δουλεύει το #girlmath

#LazyGirlJob: Η δουλειά του τεμπέλικου κοριτσιού είναι η νέα μόδα στην αγορά εργασίας

Τεμπελιά με άλλο όνομα; Η νέα τάση στα γραφεία είναι το «bare minimum Monday»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News