Business & Finance Πέμπτη 28/01/2021, 17:05
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποια εταιρεία απογείωσε αυτή τη φορά ο Μασκ με ένα tweet του;

Ποια εταιρεία απογείωσε αυτή τη φορά ο Μασκ με ένα tweet του;

Η μεγαλύτερη εταιρεία παιχνιδιών για υπολογιστές της Πολωνίας, CD Project, έλαβε μία ισχυρή ώθηση από τον Έλον Μασκ, ο οποίος και την ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter. 

Ο δισεκατομμυριούχος και άκρως εκκεντρικός ιδρυτής των Tesla και SpaceX έγραψε για το παιχνίδι Cyberpunk της εταιρείας στον λογαριασμό του: «Η αισθητική του Cyberpunk είναι συγκλονιστική». Λίγες ώρες νωρίτερα είχε γράψει και πάλι στο Twitter ότι θα μπορούσε να παίξει το φουτουριστικό αυτό παιχνίδι στο νέο Plaid του Model S. Η εταιρεία είδε τη μετοχή της να κάνει άλμα έως και 19%, στην καλύτερη επίδοσή της από τον Ιούνιο του 2015. 

Η CD Projekt ακολουθεί γενικότερα τις τελευταίες ημέρες το «ρεύμα» που έχει πυροδοτήσει το ράλι της GameStop και καταγράφει κέρδη άνω του 40% σε μόλις τέσσερις συνεδριάσεις.  Η αναφορά του Μασκ όμως έδωσε περαιτέρω σημαντική ώθηση στην μετοχή, που έως και πριν από λίγο καιρό δεχόταν σημαντικές πιέσεις εν μέσω κύματος αρνητικών κριτικών και σχολίων δυσφορίας παιχτών για το Cyberpunk- το ίδιο δηλαδή παιχνίδι που εκθείασε ο Μασκ. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News