Business & Finance Τετάρτη 27/01/2021, 16:44
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσδοκίες για καλύτερη πορεία της αυτοκινητοβιομηχανίας το δ΄ τρίμηνο του 2020

Οι προβλέψεις για το α΄ τρίμηνο του 2021 επίσης αναθεωρήθηκαν ελαφρώς επί τα βελτίω

Προσδοκίες για καλύτερη πορεία της αυτοκινητοβιομηχανίας το δ΄ τρίμηνο του 2020

Ενώ οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων για το δ΄ τρίμηνο του 2020 βρίσκεται εν εξελίξει, οι προσδοκίες για τις επιδόσεις των εταιρειών του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας βελτιώνονται, καθώς μετά τις πρώτες ανακοινώσεις έχει αναδυθεί μια αισιοδοξία ότι εν τέλει, μπορεί και να έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού ταχύτερα του αναμενόμενου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που συνέλεξε η Refinitiv τα κέρδη για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στο ταμπλό του Euro STOXX 600 αναμένεται να έχουν υποχωρήσει κατά 24,3%, έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για συρρίκνωση της τάξεως του 26,2%.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία συλλογής και ανάλυσης δεδομένων από τις 14 εταιρείες που έχουν ήδη ανακοινώσει τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο του 2020, το 78,6% εξ αυτών έχουν υπερβεί των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Volkswagen, η οποία την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι η αύξηση των αυτοκινήτων πολυτελείας στην Κίνα και η ενίσχυση των παραδόσεων ανέβασαν το λειτουργικό της κέρδος στα 10 δισ. ευρώ, έναντι 4,8 δισ. ευρώ των προβλέψεων των αναλυτών.

«Αναμένουμε τα κέρδη για το δ΄ τρίμηνο του 2020 να ξεπεράσουν σε πολλές περιπτώσεις τις εκτιμήσεις», αναφέρουν οι αναλυτές της UBS σε ενημερωτικό σημείωμα για τους επενδυτές, προειδοποιώντας ωστόσο ότι ήδη αυτή η βελτίωση έχει αρχίσει να αποτιμάται στις χρηματιστηριακές αγορές.

Επιπλέον, η ένωση της αυτοκινητοβιομηχανίας της Γερμανίας, δήλωσε χθες ότι είναι αισιόδοξη για ανάκαμψη του κλάδου στη διάρκεια του β΄ εξαμήνου του 2021, παρά το κλείσιμο των καταστημάτων και των εκθέσεων εξαιτίας της πανδημίας και της έλλειψης ημιαγωγών σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία έχει προκαλέσει την αναστολή της λειτουργίας σε κάποιες γραμμές συναρμολόγησης.

Οι προβλέψεις για το α΄ τρίμηνο του 2021 επίσης αναθεωρήθηκαν ελαφρώς επί τα βελτίω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς τα κέρδη των εταιρειών αναμένεται να αυξηθούν κατά 44%, από 43,5%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News