Business & Finance Δευτέρα 25/01/2021, 21:06
ΟΜΟΛΟΓΑ

OHE: Προβλέπει ανάκαμψη 4,7% της παγκόσμιας οικονομίας

OHE: Προβλέπει ανάκαμψη 4,7% της παγκόσμιας οικονομίας

Με μέτριο ρυθμό, της τάξης του 4,7%, αναμένεται να ανακάμψει η παγκόσμια οικονομία στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, μετά τη συρρίκνωση του 4,3% το 2020, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, προειδοποίησε ο ΟΗΕ. Ο αντίκτυπος του Covid-19 στην παγκόσμια οικονομία είναι υπερδιπλάσιος από τον αντίστοιχο που είχε προκαλέσει η χρηματοπιστωτική κρίση του 2009. 

Στην έκθεση του ΟΗΕ για την Κατάσταση της Παγκόσμιας Οικονομίας και τις Προοπτικές της αναφέρεται ότι οι ανεπτυγμένες οικονομίες συρρικνώθηκαν 5,6% πέρυσι και τώρα αναμένεται να ανακάμψουν 4% για το 2021. Για τις αναπτυσσόμενες, ο διεθνής οργανισμός κάνει λόγο για συρρίκνωση 2,5% το 2020 και για ανάκαμψη 5,7% εφέτος. 

«Μαζικά και έγκαιρα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης ανέκοψαν μία παγκόσμια οικονομική καταστροφή παρόμοια με αυτή της Μεγάλης Ύφεσης. Παραμένει πολύ σημαντικό οι οικονομίες του G20 να επιστρέψουν στο δρόμο της ανάπτυξης, όχι μόνο για να στηρίξουν τις υπόλοιπες οικονομίες αλλά και για να καταστήσουν την παγκόσμια οικονομία πιο ανθεκτική σε μελλονικά σοκ», αναφέρεται στην έκθεση. Ο ΟΗΕ επεσήμανε ότι 131 εκατομμύρια επιπλέον άτομα πέρασαν σε συνθήκες φτώχειας το 2020. 
   
Πηγή: Reuters

   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News