Business & Finance Δευτέρα 25/01/2021, 18:02
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λέιν: Οι αγορές ομολόγων και οι συνθήκες πίστωσης στο επίκεντρο της ΕΚΤ 

Η ΕΚΤ εξετάζει συστηματικά ένα ευρύ φάσμα μέτρων

Λέιν: Οι αγορές ομολόγων και οι συνθήκες πίστωσης στο επίκεντρο της ΕΚΤ 

Την αποκάλυψη ότι όταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αξιολογεί εάν οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες παραμένουν ευνοϊκές, επικεντρώνεται στις συνθήκες των τραπεζικών πιστώσεων και στις αγορές ομολόγων, έκανε σήμερα Δευτέρα ο Φίλιπ Λέιν. 

Οι δηλώσεις αυτές του επικεφαλής οικονομολόγου της ανώτατης ευρωπαϊκής τραπεζικής αρχής, έρχονται ως συμπλήρωμα σε αυτές της Κριστίν Λαγκάρντ την προηγούμενη εβδομάδα, με τις οποίες επανέλαβε τη δέσμευση η ΕΚΤ να διατηρήσει τις χρηματοπιστωτικές συνθήκες ευνοϊκές, ωστόσο δεν ανέφερε σε ποια σημεία επικεντρώνεται το δ. σ. 

Αυτές οι δηλώσεις της επικεφαλής της ΕΚΤ, πυροδότησαν σχόλια τα οποία έκαναν λόγο για απουσία συναίνεσης ανάμεσα στα μέλη του συμβουλίου. 

«Φυσικά, η εστίαση στις πιστωτικές συνθήκες στο τραπεζικό σύστημα από τη μία πλευρά και στις αγορές ομολόγων από την άλλη είναι συνεπής με τις κύριες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι κεντρικές τράπεζες για την καθοδήγηση των όρων χρηματοδότησης», τόνισε ο Λέιν.

«Η ΕΚΤ εξετάζει συστηματικά ένα ευρύ φάσμα μέτρων, με έμφαση στις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πελάτες που εξαρτώνται από την τραπεζική πίστωση, καθώς και στις συνθήκες που αντιμετωπίζουν κλάδοι που επιδιώκουν να αντλήσουν κεφάλαια από τις αγορές ομολόγων», προσέθεσε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News