Business & Finance Δευτέρα 25/01/2021, 15:01
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιταλία: Αγωγή κατά της Apple για εκ προμελέτης προβλήματα στα iPhones 

Η Altroconsumo αξιώνει 60 εκατ. ευρώ εκ μέρους των καταναλωτών

Ιταλία: Αγωγή κατά της Apple για εκ προμελέτης προβλήματα στα iPhones 

Αντιμέτωπη με τις δικαστικές αρχές της Ιταλίας θα βρεθεί η Apple, καθώς ομάδα καταναλωτών έχει καταθέσει αγωγή εναντίον της αμερικανικής τεχνολογικής εταιρείας, όπως έκανε γνωστό με σημερινή της ανακοίνωση. 

Στην αγωγή της η ένωση Altroconsumo κατηγορεί την κατασκευάστρια των iPhones ότι βάσει σχεδιασμού τα smartphones παρουσιάζουν λειτουργικά προβλήματα, εξαναγκάζοντας τους χρήστες να προχωρήσουν σε αντικατάστασή τους. 

Για την Apple αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα οδηγηθεί στα δικαστήρια για τον ίδιο λόγο, καθώς σε παρόμοιες δικαστικές διαδικασίες εμπλέκεται σε Βέλγιο και Ισπανία. Η ευρωπαϊκή ένωση καταναλωτών Euroconsumers, η οποία και συντονίζει και τις τρεις αγωγές, δήλωσε ότι έχει προγραμματίσει να προβεί σε παρόμοια ενέργεια και στην Πορτογαλία τις επόμενες εβδομάδες. 

Στην Ιταλία η Altroconsumo αξιώνει 60 εκατ. ευρώ εκ μέρους των καταναλωτών που εκπροσωπεί και είναι χρήστες των μοντέλων Phone 6, 6 Plus, 6S και 6S Plus, οι συνολικές πωλήσεις των οποίων στη γείτονα το διάστημα μεταξύ του 2014 και του 2020 ανήλθαν στο 1 εκατ. 

Για την υπόθεση αυτή θέση έχουν πάρει και οι ιταλικές αρχές, εκτιμώντας επίσης ότι η Apple ακολουθεί εκ προ μελέτης πρακτικές παλαίωσης των smartphones της. 

Η ίδια η εταιρεία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υποστηρίζει ότι δεν έχει κάνει τίποτα εκ προθέσεως προκειμένου να μειώσει το χρόνο ζωής σε οποιοδήποτε προϊόν της, ή να υποβαθμίσει την εμπειρία των χρηστών με σκοπό να προχωρήσουν σε αναβάθμιση. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News