Business & Finance Κυριακή 24/01/2021, 17:49
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πόρτα» στον Ντ. Τραμπ και από το Νταβός

Η φετινή δια ζώσης σύνοδος θα γίνει στη Σιγκαπούρη τον Μάιο

«Πόρτα» στον Ντ. Τραμπ και από το Νταβός

Εξαιρετικά δύσκολο μοιάζει να προσκληθεί ξανά στο ετήσιο συνέδριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός στις ελβετικές Άλπεις ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τον ιδρυτή και εκτελεστικό πρόεδρό του, Κλάους Σουάμπ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα NZZ am Sonntag και στην ερώτηση αν θα απευθύνει ξανά πρόσκληση στον πρώην Αμερικανό πρόεδρο, ο Σουάμπ απάντησε: «Θα πρέπει να πάω σε ένα ήσυχο δωμάτιο και να το σκεφτώ. Αν έβγαινα έξω, η απάντηση θα ήταν πιθανώς όχι».

Η φετινή δια ζώσης σύνοδος, η οποία αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στη Σιγκαπούρη τον Μάιο, με τον Σουάμπ να ελπίζει ότι η εκδήλωση μπορεί να γίνει. Αντί της παραδοσιακής συνάντησης τον Ιανουάριο, μια σειρά εικονικών συναντήσεων θα μεταδοθεί διαδικτυακά από αύριο Δευτέρα. Μεταξύ αυτών που θα συμμετάσχουν θα είναι ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Ερωτηθείς αν έχει μετανιώσει που προσκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ στην περυσινή σύνοδο ήταν κατηγορηματικός. «Το φόρουμ δεν καλεί μεμονωμένες προσωπικότητες, αλλά προσπαθεί να επιτρέψει στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων να συμμετάσχουν με αντιπροσωπευτικό τρόπο στο Νταβός», τόνισε. «Προσκαλούμε τον Αμερικανό πρόεδρο επειδή είναι αναμφίβολα μια από τις επιδραστικές προσωπικότητες στον κόσμο».

Σε ξεχωριστή ερώτηση αν ο διάδοχος του Τραμπ, Τζο Μπάιντεν, θα μπορούσε να παρακολουθήσει την εκδήλωση της Σιγκαπούρης ή του επόμενου έτους στο Νταβός, ο Σουάμπ είπε: «Πρέπει πάντα κάποιος να έχει ελπίδα».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News