Business & Finance Σάββατο 23/01/2021, 20:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιταλία: Εντολή στο TikTok να αποσύρει τους μη επαληθευμένους λογαριασμούς ανηλίκων

Συγκλονισμένη η χώρα από τον θάνατο δεκάχρονου κοριτσιού

Ιταλία: Εντολή στο TikTok να αποσύρει τους μη επαληθευμένους λογαριασμούς ανηλίκων

Εντολή στη δημοφιλή εφαρμογή παραγωγής βίντεο μικρής διάρκειας TikTok -ιδιοκτησίας της κινεζικής ByteDance- να αποσύρει τους λογαριασμούς ανήλικων χρηστών των οποίων η ηλικία δεν μπορεί να επαληθευθεί, έδωσαν χθες Παρασκευή οι ρυθμιστικές αρχές της Ιταλίας.

Η εντολή αυτή δόθηκε μετά από το τραγικό γεγονός που έχει συγκλονίσει την Ιταλία, καθώς ένα κορίτσι δέκα ετών βρέθηκε νεκρό από ασφυξία, που προκάλεσε το ίδιο το παιδί μετέχοντας σε πρόκληση στο TikTok με την ονομασία blackout (σύμφωνα με τους τραγικούς γονείς), όπου κάποιος πρέπει να τυλίξει μια ζώνη γύρω από το λαιμό του, να κρατήσει όσο πιο πολύ μπορεί την αναπνοή του και τον διάστημα αυτό να το γράψει σε βίντεο.

Όπως δήλωσε σήμερα η εταιρεία εξετάζει την εντολή, δίχως όμως να αποκαλύψει τι προτίθεται να κάνει.

Χθες η αρχή εποπτείας των δεδομένων, έδωσε διορία έως τις 15 Φεβρουαρίου στο TikTok για να αποκλείσει τους λογαριασμούς χρηστών στη Ιταλία των οποίων η ηλικία δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί, σύμφωνα με δήλωση της ίδιας της αρχής.

«Το απόρρητο και η ασφάλεια είναι εκ των βασικότερων προτεραιοτήτων για το TikTok και ενισχύουμε διαρκώς τις πολιτικές, τις διαδικασίες και τις τεχνολογίες μας για την προστασία όλων των χρηστών και ειδικότερα των νεότερων σε ηλικία», απάντησε εκπρόσωπος της κινεζικής εφαρμογής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ερώτηση του Bloomberg.

Η κινεζική εφαρμογή έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ουκ ολίγες φορές, οι οποίες εξετάζουν διεξοδικά τις πολιτικές του για τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών. Στην Ιρλανδία η αρχή εποπτείας των δεδομένων και του απορρήτου έχει ξεκινήσει έρευνα για το θέμα αυτό, κάτι το οποίο έχουν ήδη κάνει οι αντίστοιχες αρχές σε Γαλλία και Δανία.

Τον Ιούνιο οι επικεφαλής της προστασίας δεδομένων της Ε.Ε., δεσμεύθηκαν να συντονίσουν τις όποιες δυνητικές έρευνες για την κινεζική εταιρεία, προχωρώντας παράλληλα στη σύσταση μια ειδική ομάδας, ούτως ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τους τρόπους επεξεργασίας και τις πρακτικές του Tiktok.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News