Business & Finance Κυριακή 17/01/2021, 21:57
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Zoom: Άντλησε 2 δισ. δολάρια από την έκδοση νέων μετοχών  

Zoom: Άντλησε 2 δισ. δολάρια από την έκδοση νέων μετοχών  

Το ποσό των 2 δισ. δολαρίων από την έκδοση νέων μετοχών άντλησε η Zoom, ξεπερνώντας τον αρχικό στόχο του 1,5 δισ. δολαρίων που είχε θέσει η εταιρεία καθώς η ζήτηση ήταν ιδιαίτερη υψηλή.   

Όπως επισήμανε η επικεφαλής οικονομικών της εταιρείας παροχής λογισμικού για τηλεδιασκέψεις, εκείνη επέλεξε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και όχι την πώληση χρέους, για την επιπλέον χρηματοδότηση που στόχο έχει να αναπτύξει τις δραστηριότητές της.

«Ήθελα να διατηρήσω τη βέλτιστη ευελιξία στον ισολογισμό μας», δήλωσε η Κέλι Στεκέλμπεργκ, προσθέτοντας ότι η εταιρεία δεν έχει καθορίσει συγκεκριμένα το που θα κατευθυνθούν τα κεφάλαια και γι αυτό προσέφερε μετοχές αντί ομόλογα. 

Η άντληση κεφαλαίων, η οποία ήταν η πρώτη μετά την ΙΡΟ της εταιρείας το 2019, διπλασίασε σχεδόν τις ταμειακές ροές της εταιρείας σύμφωνα με την Στεκέλμπεργκ, η οποία ανέφερε ότι τα  νέα κεφάλαια πιθανότατα θα κατευθυνθούν για την ενίσχυση των πωλήσεων και του μάρκετινγκ της εταιρείας, για την ανάπτυξη των κέντρων δεδομένων της, ενώ ένα μέρος αυτών πιθανώς να χρησιμοποιηθούν για συγχωνεύσεις και εξαγορές. 

moneyreview με πληροφορίες από WSJ

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News