Business & Finance Κυριακή 17/01/2021, 20:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χτύπημα της κυβέρνησης Τραμπ στη Huawei στις «καθυστερήσεις» 

Χτύπημα της κυβέρνησης Τραμπ στη Huawei στις «καθυστερήσεις» 

Μπορεί να είναι θέμα ημερών η κυβέρνηση Τραμπ να αποτελέσει παρελθόν από την εξουσία στις ΗΠΑ, ακόμη όμως και στο παρά πέντε, δεν είναι διατεθειμένη να εγκαταλείψει την επίθεση στην Huawei, την κινεζική εταιρεία την οποία έχει στοχοποιήσει ίσως όσο τίποτε άλλο κατά τη διάρκεια της θητείας της. 

Όπως αναφέρει το Reuters η απερχόμενη κυβέρνηση ανακάλεσε την περασμένη εβδομάδα τις άδειες πώλησης σε ορισμένους προμηθευτές της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, ενώ ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να απορρίψει και δεκάδες άλλες. 

Η κίνηση αυτή που είναι και η τελευταία τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη κυβέρνηση και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρόμοιων κινήσεων, με στόχο την αποδυνάμωση της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, για την οποία η Ουάσιγκτον υποστήριζε ότι συνιστούσε απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο email της Ένωσης της Βιοχημανίας Ημιαγωγών το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι «προτίθεται να αρνηθεί να δώσει άδεια σε ένα σημαντικό αριθμό αιτήσεων για προμήθειες προς την Huawei και πως είχε ανακαλέσει τουλάχιστον μία άδεια που είχε εκδώσει προηγουμένως». Ωστόσο πηγές με γνώση επί του θέματος ανέφεραν ότι οι ανακλήσεις ήταν περισσότερες. 

Το email αναφέρει ότι οι ενέργειες αφορούν ένα «ευρύ φάσμα» προϊόντων στον κλάδο των ημιαγωγών και επισημαίνει ότι οι εταιρείες περίμεναν πολλούς μήνες για τις αδειοδοτήσεις και πως αυτή η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ λίγες μόλις ημέρες πριν αποχωρήσει, είναι προκλητική. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News